De 100 største i godstransport på vei

Mange har etterlyst listene med regnskapstall vi publiserte i TransportMagasinet tidligere i høst. Her er de 100 største. Eller 96, da.

TransportMagasinet 1 2019
TransportMagasinet 1 2019 Foto: Haakon Førde, arkiv
Publisert Oppdatert

Godstransport på vei er ingen bransje for dem med svake økonomiske nerver. Resultatene fra 2018 er temmelig helsvart for de store.

Ved hjelp av Brønnøysundregistrene og søkehjelpere – i vårt tilfelle Proff Forvalt – er det mulig å gjøre analyser av hvordan det står til blant bedrifter med for eksempel næringskode «Godstransport på vei». Vår bransje.

Savner du noen bedrifter i listene? Det stemmer nok. Forklaringer er at gode transportører for eksempel kan ha andre næringskoder. Det var heller ikke alle bedrifter i bransjen som hadde registrert 2018-regnskapene ennå da vi tok ut listen.

Samlet omsetning for de 96 største i 2018 er 18,4 milliarder kroner (vi manglet fire for å få 100 komplett, men har latt bedriftene stå i listen i påvente av oppdatering).

Samlet resultat før skatt for de 96 er 183 millioner kroner, som er en kraftig svekkelse fra året før, da de samme 96 selskapene hadde 299 millioner kroner i samlet resultat. Og det gir en gjennomsnittlig resultatmargin på skarve 1,0 prosent!

Denne trenden er negativ for de største selskapene for andre året på rad. Bring-selskapene har vi allerede nevnt.

Litt overraskende kommer også Asko Transport ut med minusresultat. Toten Transport AS ligger også under to år på rad. Også de største utenlandske aktørene, Hoyer og Vlantana, klinker til med negative tall to år på rad.

Det samme gjør også tradisjonsrike Nilsen og Kokkersvoll, som understreker inntrykket av at tanktransport nå begynner å bli like presset som thermo har vært ganske lenge.

Men 5 av de 100 største bedriftene har tosifret resultatmargin (eller nesten) – og viser tegn til å klare dette over tid:

  • Gunnar Knutsen AS
  • Danx AS
  • Midtstøl Transport AS
  • Statnett Transport AS
  • R Andersen Transport AS

ABONNENTER HAR FORLENGST FÅTT LESE LISTENE. ABONNEMENT LØNNER SEG :) KLIKK

Faksimile fra TransportMagasinet 6-19.
Faksimile fra TransportMagasinet 6-19.
Faksimile fra TransportMagasinet 6-19.
Faksimile fra TransportMagasinet 6-19.