253 lastebiler i konvoi til TransportMessa

…. og blant de første i lastebilkonvoien kjørte Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen.

Tenk deg et smil som dette - 253 ganger etterhverandre. Det gjør noe med deg.
Tenk deg et smil som dette - 253 ganger etterhverandre. Det gjør noe med deg. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert
Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen var blant de første bilene i konvoien. Ministeren kjørte selv. Det sier litt om aksepten bransjen har hos den sittende ministeren.
Samferdelsminister Ketil Solvik-Olsen var blant de første bilene i konvoien. Ministeren kjørte selv. Det sier litt om aksepten bransjen har hos den sittende ministeren. Foto: Svein-Ove Arnesen
253 flotte biler i konvoien er ny rekord. Takk til dere som har holdt i trådene, og en spesiell takk til Jon Sandem som nok er den som har gjort en størst innsats i så måte.
253 flotte biler i konvoien er ny rekord. Takk til dere som har holdt i trådene, og en spesiell takk til Jon Sandem som nok er den som har gjort en størst innsats i så måte. Foto: Svein-Ove Arnesen
Husker du Barnabas? Han var på plass sammen med familien ved broen.
Husker du Barnabas? Han var på plass sammen med familien ved broen. Foto: Svein-Ove Arnesen

Vi vet det. Vi har hvert år skrevet om gåsehuden både vi og de øvrige tilskuerne på den siste brua ved avkjøringen fra E6 får når lastebilkonvoien passerer.

Vi har skrevet om hornmusikken fra lastebilorkesteret som treffer hjertet uten å gå omveien om hodet. Vi blir aldri vant til det. Det kjennes bra. Uvirkelig. Som en god hangover.

Hvert år har konvoien vokst i omfang. Og hvert år er det nye innslag av fotgjengere som ikke aner noenting om konvoien, men som ikke klarer å passere gangbruen før siste bil har passert. Ikke fordi det er vanskelig rent fysisk, men fordi også de opplever den magiske stemningen de uventet ble en del av.

Vi har sett pensjonister med gåstaver klappe i hendene og syklister trekke armene for å be sjåførene dra i hornet. Så står vi der da, i vår egen lille boble uten tid og rom. Der og da kjenner alle hverandre. Der og da smiler omkring 100 mennesker.

Det gjør noe med oss - og vi vet at konvoien til Øynebråthens grustak er høydepunket for mange. Det er det også for oss.

I år stilte Samferdselsminister Ketil Solvik Olsen opp - og han kjørte selv.  Se bilder under. Video følger senere. Og ville han hjem etterpå? Neida, i skrivende stund rusler ministeren rundt i grustaket blant parkerte flotte biler. Dette ville han se.

Det forteller mye om ministeren, men enda mer om hva dere sjåfører har fått til.

Det er slikt som gjør oss stolte av å tilhøre transportbransjen.

Takk.

Video

Konsentrasjon ut fra Hjortneskaia. Foto: Haakon Førde
Konsentrasjon ut fra Hjortneskaia. Foto: Haakon Førde
Men han fant fort flyten, ikke minst takket være Cato Ruds instruksjoner. Wright gjør mye rett gitt. Foto: Haakon Førde
Men han fant fort flyten, ikke minst takket være Cato Ruds instruksjoner. Wright gjør mye rett gitt. Foto: Haakon Førde
Fornøyd i mål på Gardermoen. Og ble godt mottatt. Foto: Haakon Førde
Fornøyd i mål på Gardermoen. Og ble godt mottatt. Foto: Haakon Førde

Denne saken ble første gang publisert 19/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017