Arne Knaben blir ny toppsjef i Volvo Commercial Vehicles Australia

Nordmannen Arne Knaben (50 år) overtar som ny toppsjef i Volvo Commercial Vehicles Australia. Han kommer nå fra stillingen som adm.direktør i Volvo Trucks Danmark og tiltrer stillingen 1. september.

Arne Knaben
Arne Knaben
Sist oppdatert

Australia er et spesielt lastebilmarked, kjent for sine kjempelange "Road Trains"; vogntog med flere tilhengere etter hverandre, som går fra kyst til kyst og som har de særegne kengurufangerne i front. Landet er et stort og viktig marked for både Mack og Volvo.

Volvo Commercial Vehicles Australia er et felles selskap for Mach Trucks og Volvo Trucks. Knaben tar med seg familien til Brisbane, der hovedkontoret ligger.

Arne Knaben er fra Knaben, øverst i Setesdalen. Han startet allerede i 1989 i Volvo Lastvagnar i Gøteborg, på en avdeling for konkurrentanalyse. I 1992 begynte han i Volvo Lastebiler og Busser Norge AS, som Volvos buss- og lastebilimportør da het. Han hadde en lang rekke stillinger i Volvo i Norge i tiden frem til 2001. Han jobbet blant annet med salg ettermarked, var en tid regionsjef i Oslo og på Vestlandet, jobbet med salg til flåtekunder og var også informasjonssjef i en periode.

- I 2002 ble jeg spurt om jeg ville reise til India og jeg var der Vice President Marketing i to år, før jeg ble bedt om å flytte til Gøteborg og den nye Retail Development avdelingen på Europa-divisjonen. Jeg jobbet senere i flere prosjekter. Blant annet ledet jeg en ny påbygger-strategi. I 2006 ble jeg bedt om å reise til Danmark, hvor jeg siden har ledet Volvo Trucks Danmark, kan Arne fortelle. Både han og familien gleder seg til å flytte "down under" til et nytt kontinent med nye store utfordringer.

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2009, og sist oppdatert 07/04 2017