ASKO sier opp Vlantana

Etter at Vlantanasaken ble kjent i media har både Schenker og ASKO avsluttet kontraktene med Vlantana Norge AS.

Vlantana Norge har mistet to kontrakter på to dager.
Vlantana Norge har mistet to kontrakter på to dager. Foto: Haakon Førde. Arkiv
Sist oppdatert

Torsdag 14. oktober varslet ASKO Transport AS at de velger å avslutte samarbeidet med Vlantana Norge AS. Dette skjer dagen etter at Schenker gjorde det samme.

Tar avstand

ASKO ble gjort kjent med forholdene rundt Vlantana-forliket etter omtale på Tungt.no den 21. oktober i år. Etter dette har selskapet ettergått opplysningene som har fremkommet.

- ASKO tar på generelt grunnlag sterk avstand fra alle former for sosial dumping, underbetaling og annen ulovlig utnyttelse av arbeidskraft, sier direktør John Strand.

- Når avsluttes kontrakten?

- Så fort som det er praktisk mulig, sier Strand på telefon til Tungt.no.

Selskapet opplyser at kontrakten sies opp med umiddelbar virkning, men at det selvfølglig tar litt tid før alle transportoppdrag som utføres av Vlantana Norge i praksis har stanset.

PostNord undersøker

PostNord som er en annen stor transportkjøper har ikke besluttet hva de vil gjøre enda.

- Dersom de alvorlige anklagene i denne saken er riktig, vil det selvsagt få konsekvenser skriver kommunikasjonssjef i PostNord, Bjørn Thorvaldsen i en e-post til Tungt.no.

Mowi ASA planlegger tiltak

- Vi har startet planlegging og forberedelse av egne tiltak overfor Vlantana. Mulige konsekvenser ønsker vi ikke å kommentere på dette stadiet, uttalte kommunikasjonsdirektør Ola Helge Hjetland, da Tungt.no etter 8 dager med ubesvarte henvendelser endelig fikk svar fra selskapet.

Denne saken ble første gang publisert 14/11 2019, og sist oppdatert 15/11 2019