Gladnyheter fra PostNord

2019-resultatene ser, relativt sett, ganske bra ut.

Robin Olsen er sjef for norske PostNord. Både omsetning og resultat viste pen vekst i 2019. Han varsler også store investeringer i tiden fremover.
Robin Olsen er sjef for norske PostNord. Både omsetning og resultat viste pen vekst i 2019. Han varsler også store investeringer i tiden fremover. Foto: Haakon Førde
Publisert

PostNord er i vinden for tiden, ikke minst fordi danskene spekulerer på om de skal skille seg fra svenskene. Les denne saken.

Men dagens publiserte årsresultater for 2019 ser slett ikke verst ut, verken for moderkonsernet eller det norske selskapet.

PostNord AB satte i 2019 for 38 milliarder svenske kroner, en halv milliard opp fra året før. Samtidig er resultat før skatt nå nede i et minustall på bare 111 millioner. Det er vesentlig mindre tapp enn i 2018, hvor minustallet var 1067 millioner svenske kroner.

Annemarie Gardshol ble utnevnt som fungerende konsernsjef for PostNord i april i fjor (KLIKK HER), og det kan se ut som om hun har tatt grep som virker.

PostNord AS i Norge er ikke helt i samme liga på omsetning, men også her er veksten på flere hundre millioner. Årsrapporten oppgir omsetningen i svenske kroner, og den steg fra 4,2 til 4,5 milliarder.

Justert driftsresultat, som ikke er det samme som driftsresultat før skatt, økte fra 42 millioner svenske kroner i 2018 til 72 millioner i 2019.

Robin Olsen, som er administrerende direktør i PostNord Norge, mener den positive utviklingen vil fortsette.

- Vi investerer ytterligere for å møte et økende behov fra våre kunder og forbrukere. I 2020 utvides terminalen på Langhus med 10 000 m2, og sammen med en utvidet kapasitet på våre hentesteder, øker den totale norske kapasiteten til 250.000 pakker daglig, skriver han i en pressemeldingen om årsrapporten.

Interessert i detaljer? Her finner du årsrapport 2019 fra PostNord-konsernet.