Belgisk vogntog stoppet med avansert manipulasjon

Stanset på tirsdag, utvist på onsdag.

Illustrasjonsfoto.
Illustrasjonsfoto. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Natt til tirsdag forrige uke ble et vogntog med belgisk sjåfør stanset på E6 ved Gardermoen av statens vegvesen.

Kontrollørene så at skriveren registrerte hvile, og tok sjåfør og bil med til Jessheim trafikkstasjon.

- Vi så at sjåføren fiklet med noe inne i bilen og en av våre kontrollører ble derfor med i bilen hans tilbake til hallen vår.

Det viste seg at manipuleringen av skriveren var en variant av hva vi har sett tidligere. Det forteller Bjørn Uno Rogneby ved Jessheim trafikkstasjon til tungt.no. Sjåføren ville ikke innrømme noe, men vi fant det fastmonterte utstyret, avslutter Rogneby.

Mens tungt.no tidligere har omtalt noen tilfeller av manipulerte Volvoer, var dette en Scania 2015-modell. Flere ganger har det også vært øst-europeiske transportører som har blitt avslørt, men denne gang var både firma, sjåfør og vogntog fra Belgia.

Forelegg på 20.000

Politiet opplyser at sjåføren senere har innrømmet forholdene. Han har således vedtatt et forelegg på 20.000 kroner og er utvist for to år. Bilens manipulerte utstyr blir nå plukket ut og skriveren kalibrert for eiers regning.

- Hva med firmaet han kjørte for, vil ikke de få noen reaksjon?

- Nei, i dette tilfellet var det flere forhold som pekte på at transportøren ikke kjente til manipuleringen, avslutter politiet i en kommentar til tungt.no.

Les også tungt-redaktørens kommentar: For dumt å skylde på sjåførene

Denne saken ble første gang publisert 14/02 2017, og sist oppdatert 06/04 2017