Ber lastebilsjåfører gå foran som gode eksempler

Sender ut SMS til alle medlemmer før helgens sykkelritt.

Rittet følger E6 fra Trondheim til Kvitfjell og vil i dette området være mest utsatt.
Rittet følger E6 fra Trondheim til Kvitfjell og vil i dette området være mest utsatt. Foto: FOTO: Lien, Kyrre
Sist oppdatert

Sykkelrittet "Styrkeprøven" mellom Trondheim og Oslo går av stabelen førstkommende helg. Rittet er faktisk et av verdens største og går over 543 kilometer.

I fjor inngikk arrangørene bak rittet et samarbeid med NLF for å drive opplysningsarbeid. Dermed sendte organisasjonen ut en SMS til samtlige medlemmer der de oppfordrer alle tunge kjøretøy om å bruke omkjøringsveier der det er mulig.

- Dette ga resultater. Syklistene rapporterte om svært hensynsfull kjøring fra lastebilene som måtte bruke vegen sammen med dem, sier daglig leder for Styrkeprøven AS, Morten Mørk.

Heldigvis er ikke alle syklister som denne karen.

Østerdalen et godt alternativ

Rittet følger E6 fra Trondheim til Kvitfjell og vil i dette området være mest utsatt. Her er Østerdalen ideell som omkjøringstrasé siden den går langt utenom sykkelrittet. Deretter går traseene over på fylkesveger på vestsiden av Losna og Mjøsa til Biri, og RV4 videre til Gjøvik. E6 fra Fåvang vil derfor være upåvirket. Rittet fortsetter sørover fra Gjøvik langs RV33 på vestsiden av Mjøsa og fylkesvegene til Nedre Romerike. E6 følges siste veien inn til Oslo.

- Vi håper alle lastebilsjåfører vil utvise særskilt hensyn, ikke bare for løpsdelakerne denne helgen, men for syklister generelt til alle tider, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

Denne saken ble første gang publisert 16/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017