Bli med til USA i 2016

For 20. gang inviterer TransportMagasinet deg på tur!

Nashville, med legendariske Tootsie's og "Bat Building".
Nashville, med legendariske Tootsie's og "Bat Building".
Sist oppdatert
Tøffere blir det ikke!
Tøffere blir det ikke!
Western Star sin nyeste modell 5700XE var en av nyhetene på årets utstilling.
Western Star sin nyeste modell 5700XE var en av nyhetene på årets utstilling.
Lekre detaljer blant showtruckene på MATS.
Lekre detaljer blant showtruckene på MATS.

Tidligere i år reiste vi til USA for 10. gang, mens neste års tur over dammen fra 30. mars til 9. april totalt sett er vår 20. tur. Enten du leser TM eller tungt.no, blir med på våre turer eller våre transportmesser, ja så hører alt dette inn under det som startet som et enkelt lastebilblad for litt over et kvart århundre siden.

Snutebilenes land & amerikanere

Selv om snutebilene stadig blir rundere i formen der borte i lastebilenes land, er de fortsatt like lange og med sleepere vi her hjemme bare ser på bilder. Det er stas å komme til USA. Enten man går rundt på verdens største transportmesse i byen Louisville i staten Kentucky, eller prater med amerikanere generelt, oppdager man raskt at alle er hyggelige, pratevillige og på nett uansett hva samtalen gjelder.

Mid-America Trucking Show (MATS) besøker vi forøvrig i starten av neste års USA tur.

Ellers er det for en nordmann stor stas å sitte til bords på en diner hvor betjeningen ikke spør deg av høflighet hvordan du syntes det smakte, men fordi de virkelig lurer på om det falt i smak. Og det gjør det selvsagt, i tillegg til at man sjelden går sulten fra bordet i landet de fleste av oss har drømt om å besøke siden vi så våre første cowboyfilmer derfra.

Sosial øvelse

Vi er noe forundret, men ikke desto mindre gleder vi oss over hvor mye det sosiale mellom deltakerne har å si for den enkelte på turene våre. En ting er at man ser ting til øyet blir vått, spiser til det knaker i beltespenna og sanser ting man ønsker å huske livet ut. Men akkurat dette med å være på tur med likesinnede, nyte samværet med hverandre i en avslappet ånd, kanskje dele hotellrom i ti dager uten å ha sett hverandre før. Det er mye av essensen i turene våre som folk prater om landet rundt. Vel, man kan bestille enkeltrom og holde seg mer for seg selv, som også mange gjør. Men Norwegian Truckers på tur "over there" har en resept som får mange til å bli med flere ganger. Mange av deltakerne på turene våre oppfyller også drømmen om å besøke USA for første gang.

Big Apple New York

Som de fleste år er Mid-America Trucking Show www.truckingshow.com hovedgrunnlaget for våre turer, mens besøk i statene rundt har blitt minst like mye satt pris på av deltakerne. Vi har ikke tall på hvor mange førstereis USA-deltakere som har møtt dette kontinentet via våre 10 dagers turer, hvor de aller fleste ble forelsket i "byen vår", som fra første stund ble Nashville. For neste års tur gikk kabalen i tillegg opp for et storbybesøk, vi skal nemlig ha et par dager midt på Manhatten i selveste New York. Da glemmer man snutebiler og chrome, med unntak av stadige brannutrykninger med stolte brannmenn med armene ut av vinduet i blankpolerte brannbiler, som stadig påminner oss om at vi er i en storby av typen; hektisk!

Turen varer i 10 dager, og du kan lese mer om tidligere turer eller melde deg på her www.TM-tur.no

Ventetiden kan du korte ned ved å kikke på filmen fra årets besøk på MATS.

USA vet å dyrke sine helter.
USA vet å dyrke sine helter.

Denne saken ble første gang publisert 27/09 2015, og sist oppdatert 06/04 2017