Blir neppe mindre fartsskriverjuks i varebiler

Litauer med tvilsom last og "justerbar" fartsskriver stakk fra kontroll.

ATVen skulle eksporteres til Litauen. Papirene viste en salgskontrakt med en kjøpesum som så merkelig ut, og personen som sto som selger eier heller ikke kjøretøyet.
ATVen skulle eksporteres til Litauen. Papirene viste en salgskontrakt med en kjøpesum som så merkelig ut, og personen som sto som selger eier heller ikke kjøretøyet. Foto: Statens vegvesen
Publisert

UTEKONTROLL: Folket på Jessheim trafikkstasjon har sjeldent kjedelige dager. Dessuten er de kløppere på å avdekke juks med fartsskrivere.

Denne gangen var det "duk og dekket bord" da litaueren (varebil med tilhenger) med ett tonn overlast i varebilen og en antagelig stålet ATV i lasten - i tillegg unndro seg kontroll.

Hendig fjernkontroll
Hendig fjernkontroll Foto: Statens vegvesen

Vedkommende ble innhentet og tauet tilbake til Jessheim. Det opplyser Bjørn Uno Rogneby ved Utekontroll Øst A.

Rosinen i pølsen viste seg å være en elegant liten fjernkontroll som føreren kan skru fartsskriveren av og på med, og tilhørende manipuleringsutstyr i bilens dashbord.

Krav til fartsskriver også i lettere kjøretøy som driver godstransport er et godt tiltak for å rydde opp i godstransporten og gjøre konkurransesituasjonen.

til denne i dashen.
til denne i dashen. Foto: Statens vegvesen

Men trangen til å jukse med både varebiler og fartsskrivere - som åpenbart både er mulig og tilgjengelig - blir neppe mindre.

Da er det godt å vite at utekontrollen har kompetente folk til å avsløre slikt. Saken er politianmeldt.