Tips: En unik bok om bilvask

Dette er ikke lenger bare for lastebilfolk. Bilpleie har blitt den nye hobbyen også for helt vanlige bilinteresserte menn og kvinner. Har vi noe å lære?

Bilvask er en kunst, uansett hvor stor bilen er. Denne boka tar for seg både de grunnleggende og mer avanserte teknikker. Faksimile.
Bilvask er en kunst, uansett hvor stor bilen er. Denne boka tar for seg både de grunnleggende og mer avanserte teknikker. Faksimile.
Sist oppdatert

Nå kommer boka for alle som elsker en ren og pen bil: «Bilvaskeboka – bilpleie og detailing fra A til Å».

TransportMagasinet er del av et stort forlag. Og av og til dukker det opp litt ekstra interessante produkter i korridorene rundt oss - i tillegg til Donald Duck og favoritten Lunch.

Den nye store "Bilvaskeboka" er riktignok illustrert for personbiler og deres eiere - men det beint frem skriker etter å bli forfattet for oss lastebilfolk også!

Da er det på tide med litt kollegial reklame. Kanskje har vi ett og annet å lære? Dessuten har vi alle en og annen venn eller slektning som ikke har skjønt det der med rein bil ennå - og da kan jo det være et diskret lite hint å gi dem denne boka - så de har et sted å starte.

Dette sier mine lunsjkollegaer Hallvard Lunde (prosjektleder) og Tron Høgvold (innholdsansvarlig) om boka og forfatteren Michael Ravn-Nielsen:

- Interessen for systematisk bilpleie fenger stadig flere bilinteresserte . Kampen mot skitt, salt, steinsprut, vaskeriper og, nå om sommeren, insekter er krevende. Og vil du ta ordentlig vare på bilen, så holder et ikke med hageslangen og en tipakning med gule svamper.

Interessen for bilpleie er en internasjonal trend som fenger mange. Det finnes profesjonelle bilpleiere som har blitt stjerner på YouTube og i Norge finnes det forum og grupper på Facebook med over 20.000 medlemmer.

Michael Ravn-Nielsen er en av dem. Han så at det var mange av de samme spørsmålene som gikk igjen på nett – og bestemte seg for å lage en systematisk oversikt. Det har nå blitt til «Bilvaskeboka – bilpleie og detailing fra A til Å».

Boka tar for seg hele prosessen rundt systematisk bilpleie. Alt fra forvask og håndvask via ordentlig vasking og behandling av bilrutene til polering og lakkbeskyttelse. Boka kommer også med konkrete råd til hva man trenger av utstyr – og hvordan ulike typer kjemikalier og såper på ulike måter bidrar til et blankt sluttresultat.

– Er man grundig og systematisk en til to ganger i året, sparer man mye tid og penger resten av året, sier Michael Ravn-Nielsen selv, og legger til at man da ofte bare trenger en enkel avspyling for igjen å ha en blank bil. Og avslutter med det åpenbare: God bilpleie også kan bremse verditapet på en bil.

«Bilvaskeboka – bilpleie og detailing fra A til Å» utgis av Egmont og er i salg nå på www.serie.no.