Har 26 trekkvogner i bestilling

MINISERIE KAP 8: Borlaug og Brosvik Transport AS har spesialisert seg på transport for Bring Cargo, og det plasserer bedriften høyt på listen over transportselskaper som økte kraftig i 2019.

Borlaug og Brosvik Transport har knyttet tettere bånd med Bring Cargo.
Borlaug og Brosvik Transport har knyttet tettere bånd med Bring Cargo. Foto: Borlaug og Brosvik
Sist oppdatert

TRANSPORT & REGNSKAP 2019:

- Vi jobber med topp moderne utstyr. Vi har stort fokus på kvalitet i utstyr spesialdesignet for å optimalisere transporten vi utfører, og satser hardt på punktlighet og effektivitet med erfarne sjåfører, sier daglig leder Kjetil Borlaug.

- Vi har en rammeavtale med Scania der vi bytter bil hvert tredje år. Per i dag har vi 26 Scania 730 trekkvogner i bestilling. På litt over tre år har vi kjøpt 76 nye trekkvogner, alle av modellen 730, forteller Borlaug.

I sommer fraktet Boralug og Brosvik Transport en 18,55 meter lang, 3 meter bred og 3,35 meter høy eksoskanal for Bring Cardo nær 60 mil fra Rakkestad til Mongstad.
I sommer fraktet Boralug og Brosvik Transport en 18,55 meter lang, 3 meter bred og 3,35 meter høy eksoskanal for Bring Cardo nær 60 mil fra Rakkestad til Mongstad. Foto: Borlaug og Brosvik

- Vi har også startet opp eget tilhengerverksted, Bergen Trailer Service. Dette for å serve Borlaug og Brosvik Transport sine 85 tilhengere, samt eksterne som trenger hjelp.

Firmaet har hatt en fin utvikling i driftsinntekter fra 87 millioner i 2017 til 121 millioner i 2019. Resultatet i 2019 havnet på 303 tusen kroner før skatt. Tilnærmet det samme som i 2018.

- Vi har knyttet et tettere bånd med Bring Cargo, og kjører nå utelukkende for disse, sier Borlaug.

I dag har firmaet 50 vogntog gående for Bring innen avdeling base – base (offshoretransport).

Det startet i 2002

Borlaug og Brosvik Transport AS har hovedkontor på Frekhaug rett nord for Bergen. Bedriften ble startet av Kjetil Borlaug og Magnar Brosvik i 2002. Firmaet har 26 egne vogntog som går i offshoretrafikk (Bring). De har også en stor terminal i Bergensområdet med stortruck, hvor de tilbyr kunder både inne og utelagring, samt transport.