- Bransjen bestemmer selv messested for 2017

Bjørn Magnussen har allerede løftet blikket mot neste Transportmesse.

Hellerud til venstre, stripa på Gardermoen til høyre. Illustrasjon: Arkivbilder
Hellerud til venstre, stripa på Gardermoen til høyre. Illustrasjon: Arkivbilder
Sist oppdatert

Transportmessa 2015 ligger bak oss. Teknisk sett et greit nok arrangement, men med lavere besøkstall enn ønskelig.

- Akkurat nå går det derfor ut et evalueringsskjema til utstillerne der vi ganske enkelt spør om skal neste messe gå på Hellerudsletta eller på Gardermoen? Og skal det skje i juni eller september? forklarer Magnussen.

For det er allerede klart at det blir messer i henholdsvis 2017 og 2019 osv. Forklaringen er ganske enkelt at dette dermed alternerer med årene de to andre store messene (for norsk bransje), nemlig Lastbil på Elmia og IAA i Hannover.

- Når det gjelder evalueringen av årets arrangement på Hellerudsletta, så er det viktig å huske at dette har vært etter ønske fra bransjen. Vi har utviklet konseptet og gjort det både mer tilgjengelig og profesjonelt.

- Likevel var det et par ting som ikke fungerte så godt, som varebil og buss, men nå har vi prøvd det. Og så var det helt klart uheldig at de to store svenske lastebilimportørene ikke stilte.

Totalt møtte 6404 betalende, som er en nedgang på ca. 30 prosent fra i fjor. Det er et tall verken Magnussen eller utstillerne er fornøyd med.

- Hva mener du selv, forbli på Hellerud neste gang også eller tilbake til Gardermoen?

- Det som er helt klart er at det er utstillerne selv som bestemmer dette. Det prinsippet har vært nøkkelen til suksess fra dag 1.

-  Akkurat nå sitter jeg med inntrykket at de fleste ønsker seg tilbake til Gardermoen. Og kanskje er det riktig? Kanskje funket egentlig den lange stripa best, selv med sine ulemper? Kanskje trives bransjen best ute uansett vær? Og en ting er sikkert: Det var et mektig inntrykk å vandre fra ene enden til den andre i vår omtalte publikumsgate.

- Selv har jeg tro på at Hellerud er det klart beste. Når dette får «gått seg til» med neste messe, og selve messeanlegget er blitt enda bedre, blant annet med konferansehotell på selve utstillerområdet, da er det nettopp dette tilbudet bransjen tidligere har bedt om at vi skal lage. Men det er altså ikke min mening som teller her.

Mindre publikum enn vanlig på torsdag og fredag, men dette bildet viser godt innrykk lørdag formiddag.
Mindre publikum enn vanlig på torsdag og fredag, men dette bildet viser godt innrykk lørdag formiddag. Foto: Frode Tellevik

Denne saken ble første gang publisert 24/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017