Næringsliv:

Bring Linehaul avvikler i Stavanger

Er et offer for oljenedturen. 12 ansatte mister jobben.

Bring Linehaul legger ned i Stavanger fra årsskiftet. Illustrasjonsbildet er hentet fra annen anledning.
Bring Linehaul legger ned i Stavanger fra årsskiftet. Illustrasjonsbildet er hentet fra annen anledning. Foto: Posten Norge
Sist oppdatert

Det er Posten Brings kommunikasjonsavdeling som bekrefter dette for Tungt.no i formiddag.

Fra årsskiftet

- Bring Linehaul legger ned i Stavanger med virkning fra 1. januar 2017.

12 medarbeidere er berørt, bekrefter pressesjef John Eckhoff.

Årsaken beskrives som fallende resultater og svekket konkurranseevne over flere år, og spesielt etter at markedet i oljebransjen har falt kraftig.

- Ledelsen har gjort flere tiltak for å bedre lønnsomheten, og både tillitsvalgte og medarbeidere har bidratt med konstruktive forslag.

Likevel har det vist seg vanskelig å få til lønnsom drift ved basen i Stavanger.

Får bistand

- Situasjonen er spesielt beklagelig for de 12 ansatte som mister jobben og Bring Linehaul tilbyr dem bistand i denne omstillingen, avslutter Eckhoff.

 

Bakgrunn Bring Linehaul

Bring Linehaul er 100 prosent eid av Posten, og omsatte i 2015 for 846 millioner kroner, men gikk med forsiktig underskudd på 200.000 kroner før skatt.

Bring Linehaul ble etablert våren 2009, med utspring fra prosjektet Nordic Linehaul Consept (NLC), som Bring "arvet" fra en avdeling i det tidligere Nor-Cargo som opererte trafikken for IKEA fra Sverige til Norge med jernbane.

Jernbanefrakt er sentralt i Linehauls virksomhet. Hovedkontoret ligger på Jaren, og selskapet har avdelinger i Oslo, Bergen, Tromsø, Vestby, Åndalsnes og Stavanger.

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017