Bring ruller ut 250 nye biler neste år

Først avtalte de kjøp av 130 Scaniaer. Nå plusser de på rundt 120 nye biler fra Volvo og MB også.

Storhandel. Her er noen av bilene fotografert på Scanias anlegg. Senere kommer også Volvo og MB på veiene.
Storhandel. Her er noen av bilene fotografert på Scanias anlegg. Senere kommer også Volvo og MB på veiene. Foto: Per-Harald Aarseth
Sist oppdatert

Bring har kjøpt i alt 250 lastebiler som ruller ut på norske veier i løpet av 2017. Dette er topp moderne kjøretøy med nye Euro 6-motorer, forteller pressesjef John Eckhoff i Posten.

Avtalen om cirka 130 Scania-biler ble inngått i vår og i tillegg er det nå inngått avtale med Volvo og Mercedes om kjøp av rundt 120 biler.

Alle disse lastebilprodusentene har godkjent HVO som fullverdig drivstoff i sine motorer.

Det er trolig også essensielt i denne handelen. Det er nå ganske nøyaktig ett år siden daværende konserndirektør i Bring, Dag Mejdell, fortalte at de ville etablere 17 tankanlegg for HVO på Brings terminaler og at de fleste bilene som går i Norge vil bruke HVO.

Posten Norge har i alt 950 lastebiler i Norge, og det foretas jevnlig utskifting av bilparken.

Den nye konsernsjefen, Tone Wille, fortsetter i samme spor som Mejdell. - Det er viktig for oss å ha en oppdatert bilpark med lavest mulig utslipp. Disse nye bilene har meget god driftssikkerhet. Det gir høy kvalitet i leveransene til beste for både oss, våre kunder og samfunnet, sier hun.

Leveransene omfatter både skapbiler, containerbiler, trekkere og kipp-biler – det er biler som frakter containere mellom Bring-terminal og til jernbanen.

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2016, og sist oppdatert 06/04 2017