Truckers night 2017 på gardermoen - konvoi

Brudeferden på E6

Tidenes konvoi med 176 lastebiler fraktet ekteparet til alters.

Sist oppdatert

Blant de første i den etterhvert så tradisjonsrike konvoien til Gardermoen har det vært flotte biler, en samferdselsminister og annet finfolk.

Men bedre enn en brud på vei til sitt eget bryllup blir det neppe.

Og ja…. overskriften er naturligvis en ordkløyvet versjon av Tidemand og Gudes mesterverk. Da gutta i 1848 malte seg inn i norgeshistorien, visste de neppe at tittelen deres nesten 200 år senere skulle bli vridd fra "Brudeferd i Hardanger" til "Brudeferd på E6". Det kan de takke Vidar Melleby i DAF for. Han stilte med en flott CF og fraktet bruden til grustaket, mens han ga oss denne overskriften. Vi på vår side synes det er like malerisk vakkert når en konvoi frakter våre egne til alters.

Det er stort og det er magisk når hornorkesteret blåser opp til musikk. Dette går vi aldri lei.

Som vanlig står vi ved brua der konvoien tar av fra E6. Som vanlig er det godt oppmøte og en drøss tilfeldig forbispasserende som møtes med inntrykk de vil fortelle barna om i år fremover. I år klikket vi inn hele 176 biler på rekke og rad. Da inkluderer vi villig et par utenlandske vogntog som ikke helt ante hva de var med på, men som satt med mobilkamera ut av vinduet og filmet herligheten.

Det har vi også gjort. Du ser det i de to videoene i denne saken.

Nå skal vi ned i Øynebråthens grustak like ved Cooplageret på Gardermoen. Er du i nærheten, kan du bare stikke innom. Det blir fest, det blir Hellbillies, det blir mat og det blir bryllup. Et bryllup malt med bred pensel!