23948sdkhjf

Etter bråstoppen: Kan dette gå godt?

Politiet har gitt uttransporten av vraket bruksforbud i påvente av Statens vegvesen sin vurdering.

Det tyrkiske vogntoget som kjørte utfor på Haukelifjell den 11. oktober har til nå stått i Odda. Sjåføren har bodd i den kollisjonsskadde trekkvognen i påvente av hjelp fra arbeidsgiveren. I mellomtiden har heldigvis barmhjertige innbyggere hjulpet ham.

Har kjøpt ovn

Driftsleder ved Tide Verksted i Odda, Tor Olav Tveit, forteller at de har latt sjåføren bruke verkstedets garderobe. De har også koblet strøm til bilen slik at kjøleskapet virker. Ettersom bilens varmeapparat er ødelagt, har de også gått til innkjøp av en ovn, slik at sjåføren holder varmen.

Litt vel høy

Det tyrkiske transportselskapet ønsker å frakte kjøretøyet ut av Norge for å reparere det.

Den 21. oktober ankom derfor en av firmaets andre trekkvogner. Trallen som var involvert i ulykken ble koblet på, og den kollisjonsskadde trekkvognen ble løftet opp på trallen.

Førerhytten ble vippet fremover for å gjøre kjøretøyet så lavt som mulig. Som man ser av bildet øverst i saken, rager den likevel høyt over taket på kapelltrallen.

Bruksforbud før turstart

Allerede før turen startet fra Odda, ankom politiet stedet. De valgte å ilegge kjøretøyet et bruksforbud, frem til Statens vegvesen sine kontrollører har godkjent transporten.

Etter det Tungt.no kjenner til, vil ikke vegvesenets kontrollører ankomme Odda før onsdag 23. oktober.

-Nå ser det ut som de prøver å gjøre lasten lavere, kanskje ved å ta av hjulene... forteller Tor Olav Tveit på telefon.

Vi følger spent med på hvordan dette går.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078