Mens vi venter på messa:

Convoy-sidene er åpnet

300-400 biler til Gardermoen 19. juni? - Nå er vi i gang igjen, humrer primus motor Jon Sandem.

Her fra september i fjor: 250 lastebiler i konvoi til Transportmessa på Gardermoen ble lagt merke til. Foto: Vetle G. Magelssen
Her fra september i fjor: 250 lastebiler i konvoi til Transportmessa på Gardermoen ble lagt merke til. Foto: Vetle G. Magelssen
Sist oppdatert

Parallelt med TransportMessa (i år 18-20. juni) er det etter hvert blitt solid tradisjon for convoy-kjøring fra Oslo på fredagskvelden.

For to år siden var convoy-tallet 170 biler. I fjor var tallet steget til opp mot 250 biler.

- Hva tror du om årets oppmøte, Jon Sandem?

- Det er helt umulig å si. I gruppa vår på facebook er vi nå 220 flere medlemmer i år enn i fjor på samme tid. De fleste er nok potensielle deltagere.

Som i fjor er startstedet delt. Convoyen starter fra henholdsvis Hjortneskaia, Taraldrud og Drammen kl. 18.00 fredag 19. juni.

- Årsaken er ganske enkelt at det ikke er noe sted som er stort nok lenger til alle lenger. Tidligere hadde vi samling på Sjursøya, men der er det for mye arbeid nå.

Video fra convoyen i fjor kan du se her!

Video fra convoyen kan du se her!

I år er det Kristian «Skravlebøtta» Røed som ar ansvaret for Drammen, Kjell-Erik Kvikstad for Taraldrud og Jon Sandem for Oslo.

- Det er ingen tvungen fordeling, men vi anbefaler sterkt at folk møter opp der det passer med den retningen de kommer fra.

Og går alt etter planen, smelter convoyen sammen på Ulven. Jon og teamet hans har etter hvert rutine. Med gode beregninger, en del telefonering og litt hjelp av politiet skal dette gå bra.

- Det er mange nye med hvert år. Hva bør man tenke på når man møter opp?

- Det viktigste er å holde jevn avstand og flette pent inn når man møtes. Dersom noen slakker opp 100-200 meter forplanter dette seg voldsom bakover.

- Ja, og det andre som er viktig å huske er at aller fremst kjører en 8-10 amerikabiler og veteraner. Her skal man verken legge seg foran eller flette inn. Dette er kremen av convoyen, de er innbudt til å kjøre først.

- Messen arrangeres på et helt nytt tidspunkt på året. Er det positivt eller negativt?

- Jeg tror faktisk ikke det har noe å si. Jeg har ikke hørt noe negativt fra dem som har vist interesse for å være med. Den største skepsisen er lang avstand fra messa på Hellerud til grustaket på Gardermoen, at det kan bli mye bussing. Men det tror jeg frot går seg til.

OBS OBS! Jon oppfordrer sterkt til at convoydeltagerne som skal til Øynebråtens grustak kjører singel bil eller trekkbil.

- Har du anledning, så parkere hengeren et annet sted. Det kan blir trangt ellers, påpeker han.

Denne saken ble første gang publisert 26/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017