DAB-radio som får skryt

Det er ikke hverdagskost.

Både betjening og signaler får etter det vi forstår gode karakterer fra sjåførene Utne Transport
Både betjening og signaler får etter det vi forstår gode karakterer fra sjåførene Utne Transport Foto: Produsenten
Publisert Oppdatert

Omlegging til DAB, rettere sagt konsekvensene for radiolytterne, har man stort sett bare hørt ukvemsord om hittil.

Og da blir det interessant når en såpass frittalende aktør som Utne Transport går hen å skryter hemningsløst av sitt DAB-valg.

"Da Utne Transport i Sarpsborg skulle oppgradere varebiler, lastebiler og vogntog til DAB+, var valget enkelt. Vi setter sikkerheten i høysetet – våre sjåfører skal ha POPyourCAR 3.0 i bilen" sier Lars Thomas Utne, innehaver av Utne Transport

Det kommer frem i en pressemelding fra leverandøren av nettopp POPyourCAR, som er digitalradiospesialisten Sahaga AS i Fredrikstad.

Et av hovedpoengene ved nevnte produkt skal rett og slett være trafikksikkerhet, fordi de fem bakgrunns-belyste direktevalgs-knappene gjør at kanalskifter krever minimalt med oppmerksomhet fra sjåføren.

Men også mottaket viser seg å være svært bra, om vi skal tro Utne:

- Vi har vogntog i rute på Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Sjåførene må ha tilgang til riksradio. Da FM-nettet slukket sjekket vi noen alternative løsninger. Valget falt på en adapter med fokus på trafikksikkerhet og godt signalmottak.

Arkivbilde av Lars Thomas Utne
Arkivbilde av Lars Thomas Utne

Og vi er fornøyd. Sjåførene våre sier at signalmottaket på DAB+ er utmerket, både i byen og «på landet». Riktignok med unntak av en del tunneler, men der forstår jeg at det har med lengden på tunnelen og/eller antallet bilpasseringer i døgnet å gjøre, legger han til.

Utnes biler har montert POPyourCAR 3.0 med den medfølgende, aktive antennen med magnetisk jording. Radioen har dab+ og blåtann. Noen av bilene har benyttet linjekabel og noen FM-overføring fra adapteren til bilens eksisterende FM-radio.