Dagens dobbeltseng

Martin Hansen har utvendige høyttalere på 2000 watt og sover i dobbeltseng når han er på jobb. Ikke alt er A4 hos Øyvind Jensen Termotransport i Fauske.

Velkommen ombord! Bilen Martin Hansen ratter til daglig er trolig den hittil ukjente lillebroren til Longline.
Velkommen ombord! Bilen Martin Hansen ratter til daglig er trolig den hittil ukjente lillebroren til Longline. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert
Bakveggen er trukket en gylden halvmeter lenger bak og gir plass til dobbeltseng i kabinen.
Bakveggen er trukket en gylden halvmeter lenger bak og gir plass til dobbeltseng i kabinen. Foto: Frode Tellevik
Høyttalere på 2000 watt bak hytteveggen. - Jeg kjører litt show for dem som jobber i tunnelen om natta, innrømmer sjåføren.
Høyttalere på 2000 watt bak hytteveggen. - Jeg kjører litt show for dem som jobber i tunnelen om natta, innrømmer sjåføren. Foto: Frode Tellevik

Daglig leder, Erik Jensen, snappet opp bilen på en nederlandsk nettside for snart et år siden. Bileier hadde gått konkurs og den spesielle trekkvognen skulle selges. Erik kontaktet Scania på Fauske og med god hjelp av selger Torstein Setså kom bilen til Norge.

Da var den rundt et år gammel og hadde gått drøyt 30 000 kilometer.

2000 watt

- Det var den forlengede hytta som appelerte til meg. Dessuten er hele bilen flott bygget opp. Ut fra bildene jeg så på nettet trodde jeg de svarte ringene på bakveggen var ventiler for å slippe ut motorvarme, men sjåføren som hentet den ringte og fortalte begeistret at det faktisk var fire høyttalere på 2000 watt som var montert der, forteller Erik.

Ansatt

Euroen var gunstig på den tiden og med den oppbyggingen trekkvognen hadde, syns nordlendingen prisen var grei.

Investeringen utløste i tillegg en ny ansettelse.

Martin Hansen takket ja til fast sjåførjobb da han fikk tilbud om å overta ansvaret for den romslige nederlenderen.

- Erik hadde mast lenge på at jeg skulle begynne å kjøre for dem og da han kjøpte denne bilen klarte jeg ikke stå imot lengre, smiler han.

 

Hollandsk

Scaniaen er bygget opp ved Scania sin avdeling i Hoogvliet utenfor Rotterdam. Blant annet har de forlenget hytta med 50 centimeter.

- Vi måtte bygge den om ganske kraftig da bilen kom til Norge med euroboggi og uten sperre, men nå fungerer den på vinterføre, sier Martin.

 

Show

Han har fått lastebil med både dobbeltseng og utvendig rock & roll. Den optimale festivalbil, vil nok mange hevde.

- Jeg pleier å kjøre litt show for dem som jobber i tunnelene her nord om nettene. Når de ser jeg kommer bak følgebilen er det høy luftgitarfaktor blant den gjengen, og da skrur jeg gjerne opp litt for å spre litt glede, ler Martin.

Erik Jensen nølte ikke da han kom over den spesielle trekkeren på en nederlandsk nettside. Så lenge det heter Scania og ser tøft ut, finner gjerne denne type kjøretøy veien til Fauske.
Erik Jensen nølte ikke da han kom over den spesielle trekkeren på en nederlandsk nettside. Så lenge det heter Scania og ser tøft ut, finner gjerne denne type kjøretøy veien til Fauske. Foto: Frode Tellevik

Denne saken ble første gang publisert 10/07 2016, og sist oppdatert 06/04 2017