Drøy uthenging av vogntog:

Denne lastebilen er "helt håpløs" ifølge Kuehne+Nagel!

Avisa Nordlys hadde en "skandale-sak" om et vogntog med motivlakk. Nå er lastebilen med det "drøye" motivet nektet å kjøre for Kuehne + Nagel i Norge. Burde man ikke vært mer opptatt av trafikksikkerhet enn kunst på en lastebilhytte?

Denne flotte lastebilen får ikke lov å kjøre for Kuehne+Nagel i Norge mer. Daglig leder av Kuehne+Nagel i Norge uttaler til Nordlys at han synes motivlakken i dette tilfellet er helt håpløst og jævlig sykt! Foto: Christian Malmin
Denne flotte lastebilen får ikke lov å kjøre for Kuehne+Nagel i Norge mer. Daglig leder av Kuehne+Nagel i Norge uttaler til Nordlys at han synes motivlakken i dette tilfellet er helt håpløst og jævlig sykt! Foto: Christian Malmin
Sist oppdatert
 Kvinner som blir framstilt som objekter på et vogntog fører til økt dehumanisering og vold mot kvinne, mener Cathrine Linn Kristiansen i Feministisk Initiativ.
Foto: Tormod Magelssen
Kvinner som blir framstilt som objekter på et vogntog fører til økt dehumanisering og vold mot kvinne, mener Cathrine Linn Kristiansen i Feministisk Initiativ. Foto: Tormod Magelssen
Dette synes jeg bare er helt håpløst og jævlig sykt. Det er trist, det skal absolutt ikke være slik.
daglig leder Knut Arild Kvalheim, Kuehne+Nage

Agurktiden ser ut til å ha kommet tidlig til Tromsø i år. I går kveld slapp nemlig avisa Nordlys den "sjokkerende saken" om et utenlandsk vogntog, som etter avisas artikkel å dømme har skapt reaksjoner i Nordens Paris. Ikke på grunn av manglende kjettinger, vinterdekk eller sjåfør med falskt førerkort, men på grunn av et "støtende motiv" på førerhytta.

Med kirsebær i munnen

I artikkelen står det blant annet: "Mandag kveld ble det observert en vogntog med et noe annerledes sjåførhus på Nansenplass i Tromsø. Vogntoget, som hadde semihengere med store Kuehne Nagel-logoer, hadde en førerhytte som var preget av en svært lettkledd dame. Damen hadde et sensuelt blikk og et kirsebær i munnen". Den sensuelle damen er forøvrig tatt fra et bilde av modellen og skuespilleren Megan Fox, som blant annet har hatt en av hovedrollene i Transformers-filmene, og ble kåret til «Sexiest Woman in the World» i 2008 av magasinet FHM.

Fører til vold

Avisa har så innhentet en kommentar, ikke fra noen av de sjokkerte Tromsø-beboerne, men fra Cathrine Linn Kristiansen som er førstekandidat for Feministisk Initiativ i Oslo. I et intervju med avisa sier hun at hun er sjokkert.

- Jeg synes det er en meningsløs og gammeldags framstilling. Kvinner som blir framstilt som objekter på et vogntog, hvilket år er vi i, spør Kristiansen, som legger til at hun mener at bilder som dette fører til økt dehumanisering og vold mot kvinne. Intet mindre, faktisk!

For de som lurer på hva partiet Feministisk Initiativ er, så kan vi nevne at det er et meget smalt politisk parti på venstresiden som har feminisme som sin fanesak. Partiet har sitt utspring i Sverige der ikke ukjente Gudrun Schyman (politiker på ytterste venstre side) er en av talspersonene. Hun ville i sin tid blant annet innføre en egen mannskatt, fordi hun mente at menn er kollektivt ansvarlige for vold mot kvinner. 

Kuehne+Nagel

Nordlys har de også vært i kontakt med daglig leder Knut Arild Kvalheim i Kuehne+Nagel ser også ut til å være sjokkert over avsløringen. Til avisa sier han følgende:

"Dette synes jeg bare er helt håpløst og jævlig sykt. Det er trist, det skal absolutt ikke være slik".

Den polske trekkvogna som tilhører et selskap som heter TS Express, er en nyere treakslet Scania med løfteboggi, en akselkombinasjon som selvsagt er meget godt egnet for norske forhold. Men det blir det tydeligvis nå slutt på, for i samme artikkel sier Kvalheim at de nå har gitt beskjed at denne bilen ikke skal kjøre mer for dem i Norge!

Ikke-sak

Da vi først leste denne saken trodde vi det var 1. april, men det var det altså ikke. Motivlakkerte lastebiler er en del av lastebilkulturen og vi vet seriøst ikke om noen i bransjen som ser det som problematisk at en kunstner får uttrykke seg på len astebilhytte. Her i Norge har vi mange svært dyktige kunstnere som driver med dette og vi har da sett motiver som har vært mer utfordrende enn en dame i bikini som spiser et kirsebær, en dame som faktisk er en verdenskjent skuespiller og modell!

Burde ikke en seriøs avis som Nordlys sette fokus på det Norge, og ikke minst våre nordlige deler av landet, har av utfordringer med utenlandske vogntog som kommer over grensene uten gode vinterdekk, kjettinger, eller har uerfarne sjåfører som skaper farlige situasjoner på våre veier, i stedet for å henge seg opp i en fin motivlakkert lastebil? Eller hva med de utenlandske vogntogene som blir tatt for å kjøre ulovlig kabotasje, eller har sjåfører som er utsatt for sosial dumping?

Som sagt så kom agurktiden tidlig i år.

Les også:

Kuehne+Nagel i kabotasjesak

Millionsmell for Andreassons

Posten og Kuehne+Nagel misstenkt for ulovlig kabotasje

Motivlakk på kjøretøy er kunst i de aller flestes øyne. Her et utrolig flott lakkert vogntog med en sensuell Madonna på siden. Er det innafor? Foto: Tormod Magelssen
Motivlakk på kjøretøy er kunst i de aller flestes øyne. Her et utrolig flott lakkert vogntog med en sensuell Madonna på siden. Er det innafor? Foto: Tormod Magelssen

Denne saken ble første gang publisert 21/05 2015, og sist oppdatert 06/04 2017