Transport 2016:

- Det er sosialt og vi hjelper hverandre

- Du vet; når man er så gammel som meg, har man mer tid til slikt som dette. Per Uthus kikker skrått opp, gliser, putter litt lim på et logoark fra Bjørgs Transport og konsentrer seg igjen.

Per Uthus (t.v) og Ronny Andersen skisserer opp et trivelig sosialt lag der 15-16 medlemmer fra 18 til 74 år hjelper hverandre.
Per Uthus (t.v) og Ronny Andersen skisserer opp et trivelig sosialt lag der 15-16 medlemmer fra 18 til 74 år hjelper hverandre. Foto: Frode Tellevik
Sist oppdatert

Det er en sannhet med modifikasjoner. Per er født og oppvokst med transport. Faren hans på 85 år krangler med legen om førerkortfornyelsen og løftet forleden ut en 27 foter med kranbil.

Men tilbake til sandkassa i hjørnet på hall B på Lillestrøm: Sammen med fire andre har han jobbet 14 dager for å få standen til Romerike RC lastebilklubb klar til Transport 2016.

- Unnskyld? Sa du 14 dager?

- Jaaaa. Dette tar litt tid, vet du. Per ser opp igjen: Vi har jo laget modeller av bensinstasjonen, veier, truckstop og baner. Nå er vi i gang med å lage ny motorvei med bro. Per tar av seg brillene. Skjønner at det vil ta litt tid med denne journalisten som tydelig har litt tungt for å forstå det åpenbare.

Så Per tar det hele fra start. Med pedagogisk og tydelig uttalelse: - For min del startet det hele da jeg var på en RC-klubb på Kløfta like før jul. Jeg har alltid vært interessert i motorsport og hvordan ting er skrudd sammen. Dermed ble jeg heltent. Nå ser vi etter nye lokaler. Det er veldig sosialt. Noen er proffe, andre amatører, men alle hjelper hverandre.

- Også trenger vi sponsorer. Flett gjerne det inn om du kan. Det er Ronny Andresen som kommer inn fra sidelinjen og utfyller situasjonen.

- Hva koster en slik bil, da? undrer vi, selv om vi frykter svaret.

Joda. Det var som vi trodde; det kan koste akkurat så mye som man bare ønsker. Med luftfjæring og det hele bikker man fort 25.000 kroner. Skalaen er 1/14.

Men en standard sak ligger på 4500 kroner pluss radio. Ronny forteller at prisen ikke bør skremme. Det ligger mye brukt på Finn. - Begynn pent, så ser du om det er noe for det. Deretter kan du bygge deg oppover ved å bytte komponenter. - Det er noe vi anbefaler, avslutter gutta i sandkassa på Lillestrøm. Sand og bølger hører sammen. Her er det sand og radiobølger. Vi misunner dem!

Det er staselig. Det er det.
Det er staselig. Det er det. Foto: Frode Tellevik

Denne saken ble første gang publisert 11/06 2016, og sist oppdatert 06/04 2017