- Dette er ikke Vlantanas kjerneverdier

- Feilen av vår sjåfør satte oss i en ukontrollert situasjon, forteller Vlantana.

Det var et spesielt syn som møtte mange på riksvei 3 forrige uke. Vlantana sier de vil endre rutinene. Foto: Statens vegvesen.
Det var et spesielt syn som møtte mange på riksvei 3 forrige uke. Vlantana sier de vil endre rutinene. Foto: Statens vegvesen.
Sist oppdatert

Husker du Vlantana-bilen som kjørte utfor og der sjåføren kjørte trekkvogna uten lys fra Trøndelag mot Oslo for et par uker tilbake?

Saken fikk stor oppmerksomhet på sosiale medier.

Les også: Kjørte utfor i Trøndelag, så fortsatte han mot Oslo for å reparere

Sjåføren kjørte av veien på E6 to kilometer sør for Ler rett før halv seks torsdag morgen. Han endte ferden på et jorde og ifølge politiet et par timer senere ville det bli opprettet sak og førerkortbeslag.

Det har ikke lykkes tungt.no å få bekreftet om sjåførens førerkort ble beslaglagt umiddelbart. Det gjøres ofte når et selskap er utenlandsk, men i dette tilfellet var bilen norskregistrert og tilhørte Vlantana Norge. Det vi vet er at sjåføren like etter ulykken først var innom et verksted ikke langt fra ulykkesstedet, men valgte å kjøre videre mot selskapets eget verksted for reparasjon. Det er mange mil.

Uten lys og med varseltrekant i fronten, kjørte han sydover på riksvei 3, frem til han omsider ble stanset i en kontroll av statens vegvesen på Hedmark.

Tungt.no tok kontakt med Vlantana for å høre hvilken kommentar de hadde til hendelsen. Selskapets norske talsmann var på ferie, men tirsdag formiddag tikket det inn denne meldingen fra Vlantana Norge:

Vennligst godta våre oppriktige unnskyldninger for situasjonen som skjedde i forrige uke. Feilen av vår sjåfør som ikke oppfylte selskapets kraver og prosedyrer førte oss til ukontrollert situasjon som vi fullt ta ansvar for. Sikkerhet er ekstremt viktig for Vlantana Norge og er en av våre kjerneverdier. Vi er takknemlige til myndighetene som oppdaget saken og vi vil sikre rutiner som resulterer i at dette var den siste hendelsen av denne typen.