- Dette viser total mangel på forståelse av trafikksikkerhet

Uten sikring, uten bremser, uten skilter.

Jordbrukerne bør ta seg selv i nakken og ta trafikksikkerhet på alvor, hevder fagleder i Utekontrollen på Hedmark. Nå er et nytt, alvorlig tilfelle avdekket.
Jordbrukerne bør ta seg selv i nakken og ta trafikksikkerhet på alvor, hevder fagleder i Utekontrollen på Hedmark. Nå er et nytt, alvorlig tilfelle avdekket. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

For kort tid tilbake lovet Statens vegvesen på Hedmark å følge opp landbrukskjøring på vei.

De hadde nemlig fått flere tips om blant annet traktorer som kjørte med usikret last og avdekket flere grove tilfeller ved kontroller.

- Dette er for dårlig. Jordbrukerne bør ta seg selv i nakken og ta trafikksikkerhet på alvor, uttalte fagleder i utekontrollen på Hedmark, Geir Thomas Finstad etter de nedslående resultatene.

Nytt, alvorlig tilfelle

Lørdag kom de over et meget alvorlig tilfelle igjen. Denne gang i Romedal, der kjøretøyet som vist på bildet ikke hadde sikret lasten i det hele tatt.

I tillegg var det ikke bremser på hengeren og kjøretøyet var heller ikke registrert.

- Dette viser total mangel på forståelse av trafikksikkerhet,  sier Finstad. Konsekvensen av at en rundball på minst 700 kg treffer en møtende i trafikken kan være fatal.

Føreren blir anmeldt, og politiet er anbefalt til å inndra førerkortet. Kjøretøyet kan dessuten ikke brukes på vei, avslutter han.

I tillegg ble en fører anmeldt for å ha kjørt gravemaskinen usikret på en traktortilhenger, denne var i tillegg bredere enn tillatt.

Denne saken ble første gang publisert 18/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017