Døgnhvileplass åpnet

- Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid og skal ikke brukes av andre.

Bildet viser: F.v. Ordfører i Ski kommune Tuva Moflag, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og avdelingsdirektør Nils Karbø.
Bildet viser: F.v. Ordfører i Ski kommune Tuva Moflag, samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og avdelingsdirektør Nils Karbø. Foto: Elin Lied/Statens vegvesen.
Sist oppdatert

I dag åpnet samferdselsministeren den nye døgnhvileplassen for yrkessjåfører langs E6 Fugleåsen i Ski kommune. Området har oppstillingsplass for om lag 100 tunge kjøretøy.

Gratis

Døgnhvileplassen har 100 oppstillingsplasser for tunge kjøretøy, der 25 av plassene er tilpasset modulvogntog. Området har eget moderne servicebygg med toaletter, vask- og dusjanlegg. Anlegget som skal være tilgjengelig hele døgnet, vil være belyst og universelt utformet. Oppstillingsplassene er gratis for brukerne.

- Plassen er forbeholdt sjåfører som er underlagt reglene om kjøre- og hviletid og skal ikke brukes av andre. De som er pålagt hviletid, kan oppholde seg der inntil 24 timer, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen i en pressemelding.

Betaler årlig leie

Statens vegvesen har inngått avtale Åsland Næringspark Eiendom AS om å leie døgnhvileplassen langs E6 ved Fugleåsen. Avtalen gjelder i inntil fem år. Statens vegvesen betaler en årlig leie på om lag 10 millioner kroner. 9 døgnhvileplasser for tungtransport - Nå har vi ni døgnhvileplasser å tilby tungsportørene langs riksvegene på Østlandet, og i desember i år åpner vi en ny døgnhvileplass langs E6 på Vinstra, sier regionvegsjef Per Morten Lund i Statens vegvesen.

 

Denne saken ble første gang publisert 31/10 2016, og sist oppdatert 06/04 2017