Dømt til fengsel for lastebilheleri

Volvo FH stjålet i Drammen kjøpt for halv pris.

Chassisnummeret på den stjålne trekkvogna var skiftet og tilhørte en bil i Japan.
Chassisnummeret på den stjålne trekkvogna var skiftet og tilhørte en bil i Japan. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Det var på vårparten i 2012 at en Volvo FH 540 ble stjålet fra en forhandler i Drammen. Ett år senere ble den solgt igjen, fra en polsk privatperson, til en norsk mann i 30-årene.

Nå er saken avgjort i retten og nordmannen er dømt til et halvt års fengsel og å betale 8000 kroner i saksomkostninger. Det melder SA.no.

Nordmannen var i utgangspunktet også tiltalt for å ha stjålet en semitrailer, men dette forholdet ble han frikjent for.

Nytt chassisnummer

FH´en derimot, har vært på langtur. Først ble Volvoen stjålet i Drammen, så gikk den til Tyskland og deretter til Polen der den fikk nytt chassisnummer. Hyttenummeret stemte dog overens med den stjålne norske trekkvogna.

Nordmannen fortalte i retten at han fant FH´en på nettet og kjøpte den av en privatperson som leverte den på Ørje. Vognkortet var forfalsket, men tiltalte hevdet at bilen ble registrert på vanliig måte hos vegvesenet.

Rettens flertall kom til at tiltalte handlet forsettlig og at han visste at bilen var stjålet. Tiltalte jobbet med lastebiler og retten kom derfor frem til at han godt visste hvor mye FH´en var verdt. Selv hadde han gitt 46.000 euro for bilen som var verdt det dobbelte.

Denne saken ble første gang publisert 06/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017