Drømmejobben

Ole Engen og Hans Arne Løver har drømmejobben. De frakter personell og utstyr når Hellbillies er på tur!

Ole Engen (foran til venstre) og Hans Arne Løver har drømmejobben. De sørger for at  Hellbillies og instrumentene kommer trygt frem til neste konsert.
Ole Engen (foran til venstre) og Hans Arne Løver har drømmejobben. De sørger for at Hellbillies og instrumentene kommer trygt frem til neste konsert.
Publisert Oppdatert
Vokalist Aslag Haugen er full av lovord til sjåførene som har sørget for trygg transport av utstyret i en årrekke.
Vokalist Aslag Haugen er full av lovord til sjåførene som har sørget for trygg transport av utstyret i en årrekke.

Vi møtte Hellbillies i pausen mellom to minikonserter på TRANSPORTmessa tidligere i høst. Bertel O. Steen sponser dem med minibuss og semi til instrumenter og utstyr. Til gjengjeld stilte de opp på messa og sørget for god stemning blant de utstilte Mercedes lastebilene.

- Det er jo en svær greie dette med forflytning av utstyr når vi er på tur, sier Aslag Haugen.

Konserter om kvelden betyr som regel nattkjøring for å nå frem til neste spillested.

Ole Engen fra Nesbyen forteller hvordan det hele startet, tilbake i 1999.

- Jeg var allerede fan av Hellbillies og fikk se en annonse i lokalavisa der de søkte sjåfør. Jeg søkte og fikk jobben. Siden jeg var i militæret fikk de meg ut tidlig, så jeg kunne begynne. Hellbillies hadde i starten en 12-tonner, før vi fikk en citytrailer. Nå er det full pakke med trippelsemi, forteller han.

- Man blir en kameratgjeng

Etter over 10 år som sjåfør, tok han en pause fra Hellbillies og kameraten Hans Arne Løver fra Rødberg overtok jobben. Han har også kjørt for Kurt Nilsen og Kaizers, så han visste hva han gikk til.

Da Hellbillies fikk sin egen Mercedes Sprinter, trengte de nok en sjåfør, og Ole fant veien tilbake.

- Man blir en kameratgjeng av å holde på med dette. Det er en livsstil og man blir godt kjent rundt i landet. Man må like å kjøre bil, for å si det slik, sier han.

Det er første gang de har spillejobb på en lastebilmesse og Hellbillies-sjåførene ser på det som en ren bonus.

- Vi har alltid vært på andre jobber og hørt kamerater har snakket om disse lastebilmessene. Endelig fikk vi se en selv også, smiler de og får anerkjennende nikk fra Aslag Haugen og Arne Moslåtten.

- Sjåførene våre går rundt her med blanke øyne nå, flirer de.

Snart begynner hardkjøret igjen. Fra oktober til desember skal Hellbillies turnere Sør-Norge.

- Jeg er imponert over de som kjører disse lastebilene. Jeg tror man skal være en rolig og spesiell mennesketype for å ha en sånn jobb. Vi ser ofte mye trekkvogner når vi spiller på festivaler rundt om, så vi har nok et stort publikum som kjører lastebil, tror Aslag Haugen.

Bruker bil der det kan forsvares

Avtalen med Mercedes har de hatt i to år. Hellbillies får bruke bilene og Mercedes bruke konsertene til å gi kunder og forhandlere en fin opplevelse.

- Vi er veldig avhengig av at utstyret fungerer og har knappe tidsfrister ofte. Derfor er det fint å ha nytt og flott utstyr. Vi bruker bil der det er tidsmessig forsvarlig, for vi vil helst spille på våre egne instrumenter. Gitarene blir med oss uansett, men det blir verre og verre å få med slike ting på fly, avslutter Aslag Haugen før han og de andre drar i gang med "ei krasafaren steinbu."

Hellbillies spilte to halvtimeskonserter for Mercedesfolket på TRANSPORTmessa.
Hellbillies spilte to halvtimeskonserter for Mercedesfolket på TRANSPORTmessa.