En helg i lastebilens tegn

Treff i Østfold, Odda, Kristiansand og Stryn. Dessuten fylte Leiv Sand transport 40 år. Det har vært litt av en helg.

En rekke lastebiler var samlet på Stryn i helgen.
En rekke lastebiler var samlet på Stryn i helgen.
Sist oppdatert
To av fem. Han så ikke den komme, den godeste Halvard Flaten. Tipper ikke skiltet nederst var noen ulempe heller.
To av fem. Han så ikke den komme, den godeste Halvard Flaten. Tipper ikke skiltet nederst var noen ulempe heller. Foto: Foto fra facebook
Overlevering av ny 580 til Leiv Sand foregikk under jubileumet.
Overlevering av ny 580 til Leiv Sand foregikk under jubileumet. Foto: Norsk Scania

Det har vært litt av en lastebilhelg med mange arrangement over det ganske land. Veterangutta har peilet motoroljen sin hos familien Garberg i Odda, Leiv Sand Transport feiret 40 år med konvoi, det har vært bilutstilling i Kristiansand, treff i Østfold og motorfestival i Stryn. Sånn for å nevne noe.

Motorfestivalen Stryn for 9. gang.

Ifølge avisen Fjordingen spurte en tysk turist om det var noe som skjedde eller om dette var en vanlig fredag på Stryn. Vel, med omkring 100 lastebiler i tillegg til en rekke gatebiler, offroads, MC-utstilling og Amcars på plass, lå kanskje alt til rette for å slå i turisten en skrøne, men det var nok ikke en helt vanlig helg, nei.

Fredag kveld begynte bilene å rulle på plass, og i helgen har det vært utdeling av flere priser. Halvard Flaten som kjører for Magne Hafstad stakk avgårde med to av disse ettersom han dro hjem både publikumsprisen og storbilprisen. Nytt av året var pris for «Big rig of the show» - en egen pris for amerikanske lastebiler.

Det er niende gang denne festivalen har pågått.

Utdannelse og rekruttering til bransjen står i sentrum for en video vi har fått tips om. Her får du også et overblikk over hvilke lastebiler som befant seg på Stryn i helga. Snurr film og velbekomme!

Video

Østfoldtreffet 2015 gikk også av stabelen denne helgen med konvoi til sykehuset der de overrasket barn med leker. Du kan lese mer om dette i egen sak her.

Jubileum hos Leiv Sand

Ikke mindre enn 250 gjester feiret Leiv Sand Transport sitt 40-års jubileum på lørdag ettermiddag. Markeringen startet tidligere på dagen med stor konvoi der de hadde fått samlet de fleste av bilene sine. Det ble omkring 50 biler som tilsammen tapetserte Levanger med Leiv Sand-dekor midt på dagen. – Vi startet på Gråmyra, kjørte til rundkjøringa på Mule og så inn til og gjennom Levanger sentrum. Det var 50 biler i konvoien, forteller daglig leder Arild Sand til lokale medier. Det ble også tid for en aldri så liten overlevering av en flott Scania 580.

Hardangertreffet 2015

Veterangutta har vært på treff i Odda denne helgen. Ifølge en deltaker vi pratet med, ble det også i år gjennomført i god stil, godt planlagt. Her var det også utstilling av biler og visning av film - men den store happeningen er naturligvis kjøreturen. Gamle biler trives på gamle veier. Denne gang kjørte de E134 til Rullestad, tok av ved Flåto og reiste gamleveien til Fjæra. Tar vi ikke helt feil var det her innlagt en liten stopp der John Vidar Gundersen fortalte fra tiden med gamleveien og trafikken der før det deretter var retur til Odda via Rullestadjuvet for avslutning med grilling på kvelden.

En smekker film fra Jullestadjuvet finner du via transporthistorisk forening her. Og som en fyr kommenterer: Vi skjønner at vi begynner å bli gamle når Volvo F-modell er blitt veteran….

Transportbransjen er sannelig entusiastenes bransje. Helgens aktiviteter sier sitt…. og om bare to helger er det duket for Transportmessa på Hellerudsletta. Vi gleder oss!

Opp Rullestadjuvet. Man kan bli nostalgisk av mindre.
Opp Rullestadjuvet. Man kan bli nostalgisk av mindre. Foto: Foto fra Facebook

Denne saken ble første gang publisert 08/06 2015, og sist oppdatert 06/04 2017