Enorm støtte etter varebilknusing

Saken om lastebileieren som knuste en rumensk varebil har gått sin seiersgang i mediene de siste dagene. Nå opplever han enorm støtte.

Nå får Ola Sjøholt endelig oppmerksomhet fra politiet - om enn ikke slik han i utgangspunktet hadde ønsket.
Nå får Ola Sjøholt endelig oppmerksomhet fra politiet - om enn ikke slik han i utgangspunktet hadde ønsket. Foto: Faksimile TV2-nyhetene
Sist oppdatert
Ikke mye igjen av varebilen etter møtet med Sjøholts krokløfter.
Ikke mye igjen av varebilen etter møtet med Sjøholts krokløfter. Foto: Foto fra facebook
- Vi kan ikke akseptere at folk tar saken i egne hender på denne måten. På bakgrunn av dette har vi satt i gang umiddelbar etterforskning, bekrefter politiet. Det er ikke mye igjen av bilen som Sjøholt her viser frem.
- Vi kan ikke akseptere at folk tar saken i egne hender på denne måten. På bakgrunn av dette har vi satt i gang umiddelbar etterforskning, bekrefter politiet. Det er ikke mye igjen av bilen som Sjøholt her viser frem. Foto: Faksimile TV2-nyhetene

Etter at lokalavisene, VG, NRK og TV2-nyhetene kastet seg over saken i helgen, har lastebileieren, som opprinnelig ønsket å være anonym, stått frem med sin historie.

- Telefonen har ikke stått stille et øyeblikk, forteller Ola Sjøholt til TV2-nyhetene.

Han kan fortelle at folk som har opplevd tyverier, kommer med støtteerklæringer. - Folk ringer fra hele landet og fra Sverige, sier han og kan også formidle at de tilmed har fått blomster på døren.

Også vi i tungt-redaksjonen har fått henvendelser fra lesere med ytterligere informasjon om saken og frustrasjon rundt hendelser der transportører ikke har følt seg møtt av politiet.

En leser forteller at det nå er mer enn ti bedrifter som har sagt seg villig til å spleise på eventuell bot som Ola Sjøholt risikerer å kunne få av politiet etter at han knuste varebilen til rumenerne.

Som vi tidligere skrev, hadde altså lastebileieren sett seg lei på stadige tyverier av metaller og annet på sin egen tomt til Sunnmøre handel.

Les også: Knuste rumenernes varebil

Da det på torsdag forsvant kabler og traktor- samt gravemaskinskuffer, oppsøkte Ola Sjøholt og broren en skraphandler i Ålesund for å se om de kunne finne noe av godset der. Politiet hadde de gitt opp etter at de angivelig har meldt om tyverier ved flere anledninger tidligere uten hell.

Måtte se bilen bli knust

Mens de pratet med skraphandleren dukket rumenerne plutselig opp - med Sjøholt sitt utstyr som de ville selge.

Rumenerne fikk dermed beskjed om å bli med til Sjøholt for å legge tilbake det de sist hadde stjålet. Deretter ønsket Sjøholt en kompensasjon for det hele.

Da rumenerne ikke hadde penger, ble det til at varebilen ble stående igjen som betaling. Deretter måtte rumenerne stå skolerett og se på at bilen ble knust for å statuere et eksempel - før de ble ønsket god spasertur hjem til Romania.

- Oh, jesus, skal den ene rumeneren ha sagt da bilen ble knust.

Også flere bedrifter utsatt

Ifølge Sunnmørsposten har en rekke bedrifter i området fått besøk av de samme tyvene. Ved flere tilfeller har de også blitt fotografert, og det vises tydelig av bildene at det dreier seg om samme bil og menn.

Også disse bedriftene har oversendt bildene til politiet - uten resultat.

Da bedriften Prosessindustri i Ålesund fikk besøk av tyver, ble de tatt på fersken.

- De ble tatt på fersk gjerning av folk som var på jobb inne på anlegget. Mennene bare kjørte inn på området og begynte å stjele med seg ting, sier Svein Godø til NRK.

Godø er heller ikke imponert av politiets engasjement i de gjentatte tyverisakene.

- Politiet tar ikke tak i det, så det er ikke vits. Da vi ringte inn et tidligere tyveri, fikk vi bare beskjed om at de skulle "lage logg" på saken, til tross for at bedriften bare ligger hundre meter fra politihuset, uttaler Godø til statskanalen.

Kjenner seg ikke igjen

Politimester Jon Steven Hasseldal i i Sunnmøre politidistrikt kjenner seg ikke igjen i at politiet ikke rykker ut. Til NRK forteller han tvert imot at oppklaringsprosenten ved politidistriktet er langt over landsgjennomsnittet.

Politiet er slett ikke blide på borgervernsfremstøtet og lover oppfølging i saken - mot Sjøholt.

Sjøholt på sin side uttaler at de kommer til å fortsette arbeidet med å straffe eventuelle tyver fram til politiet viser en annen side. Og til eventuelle tyver har han følgende å si: - Det blir hardere neste gang. Det er ikke mer å si...

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få flere slike saker.

Se TV2s nyhetsinnslag om saken her.

Denne saken ble første gang publisert 02/10 2012, og sist oppdatert 07/04 2017