Er dette Volvos nye digitale dashbord?

Denne videoen gikk oss først hus forbi. Så ble vi klare over en liten detalj.

Denne bilen går på test og er eid av Stoneridge sin svenske avdeling. Her vil de vise kameraløsningen, men jaggu er ikke et digitalt dashbord på plass også.
Denne bilen går på test og er eid av Stoneridge sin svenske avdeling. Her vil de vise kameraløsningen, men jaggu er ikke et digitalt dashbord på plass også. Foto: Stoneridge
Publisert

Da vi besøkte IAA i fjor høst, var nye MB Actros sitt kamerasystem blant det hotteste. Men litt gjemt bort blant de store gutta fant vi også Stoneridge, som er leverandør av nærmest identisk kameraløsninger. I følge Stoneridge er det riktignok ikke de som har utviklet Mercedes sin løsning, men tungt.no vet at de har prestert en tilsvarende løsning for Daimler-eide Freightliner i USA.

Nå har et lovforslag som tillater Stoneridge sine løsninger på kommersielle kjøretøyer nettopp blitt gjennomført i USA. Det skjedde i romjulen og Stoneridge er naturligvis raske på ballen med sine reklamevideoer som viser kameraets fortreffeligheter.

Så raske at det har gått oss hus forbi, faktisk. Vi har nemlig allerede publisert en video her på tungt.no i september om Stoneridge sin løsning «Mirror Eye» plassert i en Volvo FH. Scroll nederst i artikkelen. Og selv da er vi sene i avtrekkeren. Videoen er nemlig publisert (med grusom bakgrunnmusikk) på youtube i 2016, selv om den ikke har så høye seertall.

Ser man nøye etter i videoen vil man oppdage at det ikke bare er kameraløsningen som vises, men også fragmenter av et digitalt dasbord. Dette kan være Volvos kommende digitale dashbord eller i det minste en testversjon av dette.

I følge vår utmerkede kollega på det nederlandske nettstedet, iepieleaks.nl, vil trolig den neste generasjon Volvo FM bli introdusert allerede i år og en oppdatert FH vil kunne komme neste år.

Vi møtte administrerende direktør hos Volvo Truck i Norge for noen få dager siden. Waldemar A. Christensen ønsket naturligvis ikke å kommentere hvorvidt det kommer en ny Volvo FM i år.

Men et lite stikk for å pirre interessen kunne han likevel gi med en kryptisk melding og megetsigende blikk helt avslutningsvis: "2019 blir et spennende år." Så får vi tolke det som vi vil...