De hjelper folk i nød - nå trenger de selv lastebilhjelp

Hver måned deler Evangeliesenteret ut 30 tonn mat til vanskeligstilte. Nå har kjøleaggregatet takket for seg og de trenger hjelp.

Bilen de bruker i dag begynner å bli lovlig sliten. Nå er de på jakt etter nyere bil eller utstyr. 
Bilen de bruker i dag begynner å bli lovlig sliten. Nå er de på jakt etter nyere bil eller utstyr. 
Sist oppdatert

Normalt sett omtaler vi ikke trengende organisasjoner. Det er mange av dem og bestandig gode formål man kan støtte. Av og til må man gi litt blaffen i prinsipper. Dette er en slik gang.

Det er en av tungt.nos lesere som tipset oss om saken. Åsmund Kilde skriver i en mail at han tilfeldigvis kom over en problemstilling som krever lastebilkunnskap. - Kanskje dere kan bidra til noe godt og inspirere lastebilnettverket deres? undret han.

Så langt i mai har nemlig Evangeliesenterets kontaktsenter i Oslo delt ut hele 40 tonn mat til Oslos mange vanskeligstilte. 6500 middager er servert og seks personer har også kommet inn til videre behandling via tilbudet.

Hver dag deler Evangeliesenteret ut mellom 2,5 og 3 tonn mat til Oslos mange vanskeligstilte. 
Hver dag deler Evangeliesenteret ut mellom 2,5 og 3 tonn mat til Oslos mange vanskeligstilte. 

Maten de kjører ut kommer fra matdonasjoner. Det er mat som ofte ellers ville vært kastet. For å frakte maten ut, må den på bil. Og det er her problemet ligger. Kjølesystemet på organisasjonens gamle, slitne MAN er ødelagt og de er på jakt etter en nyere bil for å få maten trygt ut.

Aftenposten har tidligere omtalt den veldedige jobben som utføres. Til avisen fortalte nylig leder Stian Ludvigsen om triste tilstander: – Det er så grotesk. Mange tror du må til Afrika for å se nød og elendighet. Men her i Oslo spiser folk av søppelkasser og sover ute året rundt. Mennesker har det forferdelig og vi prøver å gjøre noe for å hjelpe dem. Organisasjonen er et lavterskeltilbud for rusmisbrukere og uteliggere i Oslo.

Innsamlingen får de selv stå for, men kjenner vi noen med et aggregat eller overskudd av hjelp til overs, vet vi om en organisasjon som blir glad. Du finner dem på nett og facebook.