Fant igjen stjålet lastebil etter skikkelig detektivarbeid

En motorsykkelgjeng i Malmø hjalp Transportservice Hallingdal.

Til høyre ser vi hvordan Volvoen så ut etter at klåfingrete tyver hadde endret utseendet. Til og med speilet på sjåførsiden er skiftet.
Til høyre ser vi hvordan Volvoen så ut etter at klåfingrete tyver hadde endret utseendet. Til og med speilet på sjåførsiden er skiftet. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

Vi hører fra tid til annen om tyvepakk som har stjålet noe. Senest tidligere i dag, da en sjåfør fant bilen sin uten hjul.

Derfor er det også greit å høre om historier som ender godt, selv om det gjerne krever skikkelig detektivarbeid fra flere.

Natt til lørdag ble nemlig en Volvo FH stjålet fra verkstedet til Transportservice Hallingdal på Gol. Nå er den gjenfunnet - i Malmø.

- Det var min mor som grytidlig lørdag morgen hørte en lastebil som startet. Hun løp dermed ned til verkstedet og så at bilen var borte. Selv er jeg på rep i forsvaret og fikk beskjeden lørdag morgen. Da kastet jeg meg over telefonen og begynte jobben med å få den sporet. Det forteller Espen Christophersen til tungt.no.

Volvo ble koblet inn og ved totiden fikk de sporet bilen via Dynafleet til Sundvollen, men da politiet ankom, var bilen reist videre. Antakelig hadde tyvene på det tidspunktet satt Dynafleet ut av spill.

Men de hadde ikke klart det helt.

- Nei, sammen med Volvo i Sverige og Telenor fikk vi sporet bilen, selv om Dynafleet var koblet ut. Det forteller Øystein Wahl hos Volvo Trucks Norge. Sim-kortets signaler ble nemlig fanget opp av en mast utenfor Malmø.

Dette fikk Christophersen beskjed om. - Jeg kontaktet noen venner i Sverige, som igjen ga opplysninger til sine venner. Deriblant en motorsykkelgjeng i Malmø. De reiste rundt i området omkring denne masten, fant omsider bilen og ga beskjed til politiet.

Kufangeren er borte, reklamen i toppen er fjernet og Volvoen har fått polske skilter.

- At kufangeren er borte er naturligvis det minste problemet. Nå gleder vi oss til å få bilen hjem og til en skikkelig sjekk hos Volvo før vi setter den i trafikk igjen, avslutter Espen Christophersen.

Dette er forøvrig andre gang i løpet av en måned at en lastebil er stjålet ved Gol. Også Brøto fikk en Scania stjålet for en måneds tid siden. Den ble gjenfunnet, også den i Malmø.

Trekker du kjensel på Transportservice Hallingdal? Det er ikke så rart. Vi omtalte bedriften i denne saken tidligere i år.

Fullstendige artikler og reportasjer leser du best i TransportMagasinet. Du kan få et godt tilbud her.