Får dieselbot på minst 100.000,-

Danske tatt på fersken ved Stord.

Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Politiet rykket ut til en bensinstasjon på Stord onsdag kveld etter at de hadde fått tips om en dansk vogntogsjåfør som fylte avgiftsfri diesel. Det melder NRK.

Da politiet ankom, sto sjåføren fortsatt ved dieselpumpa med fyllepistolen i hånden. Sjåføren fikk kjøre videre med fisk til kontinentet etter at dieselen var tømt - men han kan vente seg en stor bot.

Ifølge operasjonsleder Trond Børge Åsbu i Sør-vest politidistrikt er minsteboten for å fylle avgiftsfri diesel uten lov 100.000 kroner.

Ifølge Åsbu forklarte sjåføren at han ikke helt hadde forstått disse reglene om hvem som kan fylle avgiftsfritt i Norge, selv om reglene er like også i Danmark.

Ikke mange blir tatt

Det er ikke mange som blir tatt. Sist redaksjonen var med på storkontroll var i 2008. Den gang ble ikke mange vogntog tatt med farget diesel. Derimot var det enkelte personbilister samt varebilfolket som syndet mest.

I 2015 ba samferdselsministeren vegdirektoratet om å øke innsatsen mot ulovlig bruk av farget diesel. Så vidt vi er kjent med, ble det en kun gjennomført en kort kampanje over et par uker.

Vi har også spurt 100 tilfeldige lastbilsjåfører om de har blitt kontrollerte.

Denne saken ble første gang publisert 15/09 2016, og sist oppdatert 06/04 2017