Fargerik lastebilbabe

Mange turister starter Island-besøket med et besøk til den Blå Lagune, men denne dagen fikk de ikke bare oppleve blått varmtvann, på parkeringen utenfor stod nemlig Pink Lady med sin sjokkrosa FH16 660.

Lilja Maria Ivarsdottir,pink lady
Lilja Maria Ivarsdottir,pink lady Foto: TORMOD MAGELSSEN
Sist oppdatert

Skapsidene på semitraileren er dekket med diverse reklame fra sponsorene, blant annet er den ene siden solgt til Volvo-importør Brimborg.

Lilja Maria Ivarsdottir ser ikke ut som den gjennomsnittlige lastebilsjåføren der hun klatrer ut av det sjokkrosa førerhuset på lastebilen sin. Den unge jenta på snart 24 år har kjørt lastebil i de siste 3 - 4 åra. Hverdagen går med til avfallstransport med den mildt sagt oppsiktsvekkende bilen. Hun kjører i firmaet Fljótandi som drives av broren, der jobber hun også som kjøreskolelærer. At valget falt på transportyrket sa seg selv, hun er fra en transportfamilie der også faren kjører lastebil.

- Jeg kjører 2 rundturer på 300 km daglig. Transportbedriften jeg jobber i har ytterligere 2 FH16, men det er bare min som er rosa, forteller Lilja.

Hun forteller at hun har fått stor oppmerksomhet på Island og har blant annet figurert på TV og i annen media. Kvinnelige lastebilsjåfører er ikke noe vanlig syn, ei heller på Island. Lilja mener det er ca. 20 kvinnelige sjåfører totalt på sagaøya. Det er mulig at sjokkrosa ikke er alles favorittfarge, men Liljas vogntog lyser unektelig opp i det golde landskapet på Island.

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2008, og sist oppdatert 06/04 2017