Fargerike biler til fargerikt firma

Fem nye Volvo til Westgaard - bedriften der de ansatte bestiger Galdhøpiggen i tresko

Fem fargerike Volvoer ble mandag overlevert Stjørdalsbedriften.
Fem fargerike Volvoer ble mandag overlevert Stjørdalsbedriften. Foto: Torbjørn Stavdal
Sist oppdatert

De er lett å kjenne igjen, bilene til Westgaard. Denne uken ruller fem nye Volvoer ut på veiene i fargene til i Stjørdalsbedriften.

Siden etableringen av Isak D. Westgaard AS i 1950 har bedriften blitt stor på avfallshåndtering og transport. 50 ansatte og 35 lastebiler sier sitt.

I dag eies 88% av aksjene av Trøndelag Gjenvinning AS, som igjen eies av Børstads Transport AS og Innherred Renovasjon IKS.

Så er det også containerutleie og innsamling av næringsavfall som etterhvert har blitt det viktigste området for Westgaard.

Med tresko til topps

Men det er flere bjeller som ringer i bakhodet når dette firmaet nevnes. For nøyaktig ett år siden gikk nemlig hele bedriften opp landets høyeste fjell sammen. Prosjektet startet som en artig ide om en firmatur. På fleip sa driftsjefen, Joar Berge, at om han skulle bestige Galdhøpiggen, fikk det bli med tresko. Han går nemlig med det hver dag på jobb.

Etterhvert utviklet prosjektet seg for å skape en bedre arbeidsplass, mestringsfølelse og samhold. Det hele endte med at hele 37 av bedriftens ansatte ble med på tur - og 35 kom til topps. En kjempebragd. Og hva med den godeste Berge? Jo, han gikk til topps med tresko….

Svaldbard neste?

Da vi ringer daglig leder, Øystein Lie, flirer han litt av dette og forteller at når de når omsetningsmålet på 100 millioner kroner (de hadde 70 i 2012), så ser de for seg et spleiselag der de besøker Svaldbard.

De nye bilene er skaffet tilveie for å håndtere nye kontrakter bedriften har fått. Altså vokser entreprenøren, og vi blir ikke overrasket om Svaldbard snart blir invadert av trøndere...

Entreprenøren har eget avfallsmottak på Sutterø i Stjørdal.
Entreprenøren har eget avfallsmottak på Sutterø i Stjørdal. Foto: Torbjørn Stavdal

Denne saken ble første gang publisert 11/08 2015, og sist oppdatert 06/04 2017