Ferjebillettørene er tilbake - med lavere takster

Men fortsatt ikke med manuell billettering.

Stortinget har vedtatt å redusere ferjetakstene, opplyser Autopass for ferje
Stortinget har vedtatt å redusere ferjetakstene, opplyser Autopass for ferje Foto: arkiv
Publisert

For å hindre spredning av korona-smitte ble som kjent all manuell billettering på riksvegferjene stanset søndag 15. mars.

Fra i dag 6.april gjenopptas billetteringen, melder Autopass for ferje.

Dette skal visstnok kunne skje på ulike måter, men ikke manuelt. Det vil dessuten fortsatt være gratis å reise for passasjerer, både de som er passasjerer og de som kommer til ferjekaien på andre måter.

På ferjesambandene som allerede bruker AutoPASS-brikker vil ikke trafikantene oppdage noen praktisk forskjell. På øvrige ferjesamband vil bilens kjennemerke bli registrert med kameraregistrering, eller skriftlig av billettøren.

Trafikanter som har en rabattavtale med AutoPASS for ferje eller et bompengeselskap vil få rabattene sine i henhold til disse avtalene. De av trafikantene som ikke har en rabattavtale vil få en faktura i posten for det reisen koster, uten påslag av fakturagebyr.

Det er Stortinget som har godkjent denne ordningen ved at det er gitt hjemmel til å behandle nødvendige persondata i en midlertidig forskrift om billettering på ferje.

På riksvegferjesambandene Molde – Vestnes, Halsa – Kanestraum, Hjelmeland – Nesvik – Skipavik og Lavik – Oppedal vil AutoPASS-regulativet for ferjetakster bli tatt i bruk fra mandag 6.april og inntil videre.

Lavere priser

Autopass opplyser samtidig at Stortinget har fattet vedtak om at billettprisene på riksvegferjer skal reduseres.

Siden det er kort tid fra vedtak til iverksettelse av tiltaket er det ikke sikkert at alle prislister er oppdatert i tide, men reisen vil bli belastet med riktig pris.