4 av 4 fiskeambulanser for tunge i  intensivkontroll

Blir holdt tilbake til gebyrene er betalt.

Flere kontroller i kveld. Disse ble stående på Sokn. Foto: Statens vegvesen. 
Flere kontroller i kveld. Disse ble stående på Sokn. Foto: Statens vegvesen. 
Sist oppdatert

Onsdag ettermiddag og kveld har det vært en del kontroller. I Hedmark var det tungtransport kontroll ved Bergerønningen i Alvdal, Husum kontrollstasjon og ved Magnormoen kontrollstasjon.

Til sammen ble 46 tunge kjøretøy kontrollert. 20 kjøretøy hadde mangler og 10 fikk bruksforbud. Et av bruksforbudene var et russisk vogntog med dårlige bremser og flere defekte dekk. Fire av tilfellene ble anmeldt til politiet.

Fisketransport

Også vestover har det vært kontroller onsdag kveld. Kenneth Holm Vestby ved Statens vegvesen i Stavanger forteller at de i løpet av tre timer på Sokn kontrollplass har sjekket vekt på fisketransporten på vei mot kontinentet. Kontrollen er i skrivende stund nettopp avsluttet og i løpet av denne tiden ble fire transporter vinket inn.

Alle fire var for tunge og måtte ringe etter hjelp fra bedre egnet kjøretøy, forteller Vestby som sier at dette er et stort problem.

- Rutinemessig beholder vi alle dokumenter og bruker tilbakeholdsretten vår til gebyrene er betalt og kjøretøyene er nede på lovlige vekter, avslutter Vestby onsdag kveld.

Som kjent kan vegvesenet ikke lenger holde tilbake alle kjøretøyer med hjullås. Men det gjelder forhold som går på sjåføren. Forhold som kan lastes transportøren stilles annerledes. Her kan man fortsatt holde igjen til gebyrene er betalt.

Denne saken ble første gang publisert 05/04 2017, og sist oppdatert 06/04 2017