Fjordcruise

Fra 1. januar 2016 kan du reise med Fjord Line mellom Stavanger og Bergen.

Nå kan du reise med cruiseskipene til Fjord Line mellom Bergen og Stavanger.
Nå kan du reise med cruiseskipene til Fjord Line mellom Bergen og Stavanger. Foto: Fjord Line
Sist oppdatert
Cargosjef Rune Hetland er lettet over å endelig kunne tilby innenrikspassasjerer plass på Fjord Line sine skip.
Cargosjef Rune Hetland er lettet over å endelig kunne tilby innenrikspassasjerer plass på Fjord Line sine skip. Foto: Fjord Line

Etter lang tids politisk arbeid er det nå klart at Fjord Line får ta med passasjerer på sine innenriksturer mellom Bergen og Stavanger.

Tidligere har tollregler stanset en slik mulighet, men når har man funnet løsninger man mener vil fungere i praksis.

God respons

Cargosjef Rune Hetland er lettet over å endelig ha kommet i havn og ønsker spesielt transportbransjen velkommen ombord.

Fjord Line har hatt dialog med flere store transportører som helt klart ser gevinsten av denne ordningen. Både miljømessig og ikke minst trafikksikkerhetsmessig er dette en mer behagelig måte å ta seg mellom oljebyen og Vestlandets hovedstad.

Billigere

- Ut fra det transportørene forteller oss om hva det koster å kjøre E39 mellom Bergen og Stavanger, vil jeg anslå at vi prismessig ligger rundt 30 prosent lavere. Vi har avganger hver dag klokken 07.00 fra Risavika og 13.30 fra Bergen. Turen tar fem og en halv time. Booking og informasjon får du hvis du ringer cargoavdelingen på 51464000.

Egen kafeteria

En av de store utfordringene har vært taxfree og tollfri bespisning ombord. Norske tollmyndigheter tillater ikke at passasjerer som reiser innenriks får ta del i de samme godene som utenriksreisende. Dette har man foreløpig løst med at kun en kafeteria er åpen for innenriksreisende, der det selges mat som er innkjøpt i Norge.

Man må derfor vise boardingkort for å handle mat inntil videre, for å skille de to gruppene av passasjerer. Det vil heller ikke være mulig for reisende som kun er med mellom Bergen og Stavanger, eller motsatt, å handle i taxfreebutikken.

Velkommen ombord. Lastekapasiteten for vogntog på Fjord Lines nye skip er 1000 meter. Minst halvparten av kapasiteten er ledig mellom Stavanger og Bergen.
Velkommen ombord. Lastekapasiteten for vogntog på Fjord Lines nye skip er 1000 meter. Minst halvparten av kapasiteten er ledig mellom Stavanger og Bergen.

Denne saken ble første gang publisert 06/01 2016, og sist oppdatert 06/04 2017