Flere kontroller

… færre bruksforbud

Her er samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen på Svinesund under en kontroll.
Her er samferdselsminister Kjetil Solvik Olsen på Svinesund under en kontroll. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Fire ganger så mange kontroller. Det er foreløpig fasit etter at Solvik-Olsen overtok sjefsrattet i samferdsel. Nå er tallene som viser resultatet av disse kontrollene på plass.

- Standarden på kjøretøyene går opp, og det er en klar nedgang i antall kjøretøy som får bruksforbud. Det forteller samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en presseuttalelse fredag.

I perioden 16. oktober til 31. desember 2015 ble 10 814 kjøretøy kontrollert for manglende vinterdekk og kjetting. Av disse fikk 110 bruksforbud, tilsvarende ca 1 prosent av de kontrollerte. Tilsvarende tall for to år siden var bruksforbud for 3,7 prosent av de kontrollerte.

– Når vi ser at antall og andel bruksforbud går ned samtidig som antall kontroller går opp, er det et veldig godt tegn. Det betyr at flere førere av tunge kjøretøy forholder seg til regelverket. Det igjen bidrar til tryggere vinterveier for oss alle, sier Solvik-Olsen.

For egen regning kan vi si at det er gledelig lesning. Det er neppe tvil om at selve bilparken har blitt bedre de siste årene.

Nå er det de useriøse transportørene med bedre biler man må gå etter i sømmene.

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017