Fokus på trafikksikkerhet i ny video

- Vi må være venner på veien. Og venner vinker til hverandre, sier Tommy Rustad i en ny informasjonsfilm fra NLF.

Sist oppdatert

NLFs forbundsleder, Tore Velten, har jobbet mye med trafikksikkerhet rettet mot barn. Nå har forbundet laget en ny informasjonsvideo der de fokuserer på bevisstgjøringen av både barn og lastebilsjåfører.

I videoen ser man en jente, spilt av Jenny Larsen (10), som går i blindsonen på en lastebil og tilsynelatende blir påkjørt. Sjåføren spilles av Tommy Rustad som i tillegg til å kjøre på bane, også driver transport som tredje generasjon tømmerkjører.

Les også: Tømmersjåfør med hjelmlengsel

- Selv om vi sitter høyt og har god utsikt, er det vanskelig å få med seg det som skjer nærmest lastebilen. Det kan være litt skummelt, sier Tommy Rustad.

I videoen legger de vekt på at barna må forsikre seg om at sjåføren ser deg. - Og vi skal vinke tilbake for å vise at vi har sett deg, forteller Rustad.

Har besøkt 30 skoler i 2016

Kampanjen er en del av Venner på veien, et nasjonalt trafikksikkerhetsprosjekt drevet av NLF. Lastebileiere besøker skoler over hele landet og gjennomfører en praktisk og teoretisk undervisning for å øke trafikkunnskapen blant barn i første til tredje klassetrinn. I 2016 har 1351 elever på 30 skoler fått besøk av en lastebil i skolegården og sett de store blindsonene med egne øyne.

- Det er i denne alderen mange først begynner å prøve seg i trafikken, enten på sykkel eller som fotgjenger alene. Samtidig er de utrolig lærevillige. Derfor er dette et svært godt tidspunkt å nå ut til de små på, sier forbundsleder i NLF, Tore Velten.

Tore Velten brenner for trafikksikkerhet og har vært en aktiv del av Venner på veien siden starten. Her fra Hoffsvangen skole på Lena tidligere i år.
Tore Velten brenner for trafikksikkerhet og har vært en aktiv del av Venner på veien siden starten. Her fra Hoffsvangen skole på Lena tidligere i år. Foto: Foto: Jan Harry Svendsen / NLF

Denne saken ble første gang publisert 12/12 2016, og sist oppdatert 06/04 2017