Første 25,25 levert med walking floor

Utengen Transport har trolig det første komplette modulvogntoget med walking floor levert i Norge.

Så langt har ikke typiske flistransportører i særlig grad valgt walking floor, noen av dem fordi de er avhengig av sidetipping. Det kan tenkes at bil- og hengerløsningen som Utengen nå har fått vil endre på dette.
Så langt har ikke typiske flistransportører i særlig grad valgt walking floor, noen av dem fordi de er avhengig av sidetipping. Det kan tenkes at bil- og hengerløsningen som Utengen nå har fått vil endre på dette. Foto: Trailerpartner
Sist oppdatert
Walking floor er et alternativ til gods som ikke står på paller.
Walking floor er et alternativ til gods som ikke står på paller. Foto: Trailerpartner

Utengen Transport fikk for en tid tilbake overlevert et nytt påbygg med walking Floor fra Knapen Trailers.

Eneimportør i Norge er Trailerpartner på Stokke, og Ann-Kristin Smestadmoen forteller at de tidligere har levert en semitrailer til Utengen som nå kobles sammen som et modulvogntog.

Det er naturligvis alltid skummelt å hevde at noen er først med noe. Det dukker ofte opp andre som kan ha vært tidligere ute. Vi vet at både Kingsrød og Lomundal har slike sett, men ifølge Smestadmoen var altså Utengen førstemann ut. Det har gått noen måneder siden selve overleveringen.

Knapen er forøvrig ingen førstereis-bedrift når det gjelder walking floor-trailere. 30 års produksjonserfaring sier sitt. De var de såvidt vi husker først ute med aluminiumschassis og de har nylig lansert sitt nye «super-gulv».

Les også: Ikke mer slitne gulv

Konseptet med walking floor er enkelt - ikke minst for sjåførene. Lasten losser seg selv mens sjåføren trygt fingrer med en fjernkontroll istedet for å risikere liv og (bak)lemmer flere meter over bakken.

Utengens nye påbygg er også levert med Poweersheet tak. Dette taket er elektrisk og kjøres via en 24 volts motor som kontrolleres via fjernkontroll. Taket er vanntett og man trenger ingen stropper. I tillegg kan det åpnes og lukkes på et halvt minutt.

Powersheet taket er en nyhet fra Knapen, men ikke så nytt at ingen allerede har det. Tar vi ikke skrekkelig feil, fikk Odd Grødum Transport en utgave av arten tidligere i år.

Utengen Transport har mange enheter fra Knapen Trailers.
Utengen Transport har mange enheter fra Knapen Trailers. Foto: Trailerpartner

Denne saken ble første gang publisert 11/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017