Detaljer om Vlantana-forliket

I forrige uke ble rettssaken mellom Vlantana Norge AS og to tidligere ansatte avverget i tolvte time. Forliket inneholder oppsiktsvekkende opplysninger.

Vlantana-forliket er full seier til de to saksøkerne, tidligere sjåfører i Vlantana - og åpner samtidig for nye spørsmål rundt Vlantanas virksomhet.
Vlantana-forliket er full seier til de to saksøkerne, tidligere sjåfører i Vlantana - og åpner samtidig for nye spørsmål rundt Vlantanas virksomhet. Foto: Bjørn Røst Kjørmo, arkiv.
Publisert Oppdatert

15. oktober valgte Vlantana Norge AS å inngå forlik med to tidligere ansatte sjåfører, som har gått rettens vei for å få det de mener de har krav på.

Rettssaken i Øvre Romerike Tingrett var berammet til 16. oktober.

De to sjåførene ble ansatt i henholdsvis 2015 og 2016, men ble avskjediget i 2018. De ansatte hevdet det har foregått regelmessige underbetalinger over lengre tid, og tvistesummen det sto om var på totalt 1,5 millioner kroner.

Full seier på alle punkter

Tungt.no har fått tilgang til avtalen mellom partene. Denne viser at de to sjåførene nå har mottatt etterbetaling og oppreisning på henholdsvis 804.328 NOK og 704.328 NOK.

I tillegg betaler Vlantana saksøkernes advokatutgifter, begrenset oppad til 540.000 NOK. Sjåførene ble representert av advokat Sandra Latotinaite.

Det fremgår også at transportselskapet dekker en rekke utlegg som har påløpt underveis i saken, mot at det fremlegges kvitteringer.

Dette gjelder blant annet sjåførenes reiseutgifter, samt analyse av underskrifter på timelister, hvor det var tvil om underskriftene var ekte eller forfalsket.

Ønsket stillhet rundt saken

Faksimile fra avtaleforslaget
Faksimile fra avtaleforslaget

I forslaget til forliksavtale som ble sendt fra Vlantana til sjåførenes advokat, fremgår det tydelig at de ikke ønsket publisitet rundt innholdet i avtalen. Den endelige avtalen inneholder derimot IKKE dette punktet.

- Saksøkerne har motsatt seg å godta taushet i forhold til media. De har heller ikke ønsket å forplikte seg til ikke å foreta politianmeldelse, uttaler advokat Sandra Latotinaite i en kommentar til Tungt.no

Tungt.no har i løpet av helgen og morgentimene på mandag prøvd å få en kommentar til forliket fra Vlantana Norge AS. Da vi mandag formiddag fikk daglig leder Terje Larssen i tale ønsket han foreløpig ikke kommentere noe av innholdet i avtalen.