23948sdkhjf

Trengereid TKT på Karmøy: Gass og gode tider

Familien Trengereid har de siste 30 årene bygget opp en solid transportbedrift. Like lenge har de vært forhandler av gass i det som i dag heter Yara Praxair. Og nesten like lenge har MAN vært hoffleverandør av transportutstyr.

Gassforhandleren og transportbedriften fra Torvastad på Karmøy består av en over gjennomsnittlig trivelig gjeng, med familien Trengereid ved roret.

Senior Odd Andreas Trengereid har valgt å trappe noe ned og har overlatt det daglige ansvaret til sønnen Odd Arne.

Stor familie

I dag dreier 30 prosent av hverdagen seg om salg og distribusjon av gass, mens forskjellige former for transport utgjør resten.

I starten var tanken at dette bare skulle være en familiebedrift. En relativt stor sådan.

- Vi er ni søsken og seks stesøsken. Men vi er bare fem søsken som jobber her i bedriften nå, smiler Odd Arne. Totalt er de i dag 18 ansatte i Trengereid TKT.

MAN

Bortsett fra bilene som er opptatt med å frakte gassflasker, finner vi den blå og hvite logoen på endel annen kjøring også.

- Vi har en semi som går for Bring, en semi med kran som kjører stål for Smith Stål gjennom Bring. De bilene lever sitt eget liv. Vi har også to semier som går fast for Lotheterminalen og tre kranbiler som går hovedsaklig for TNR, forteller Odd Arne. Innhenting av matavfall fra restauranter og butikker er også en av oppgavene bedriften har en bil sysselsatt med.

V8

Lars Fjæra har i flere år sørget for å skaffe forsyninger av gass fra Yara Praxair i Oslo og på Rjukan. Han kjører bedriftens flaggskip, en MAN TGX 33.680. Idar Trengereid sørger for leveransene oppover og nedover kysten med sin TGA 26.480. I lokalområdet foregår distribusjonen med mindre biler. Som vi skjønner er MAN hoffleverandør her på bruket og har vært det siden tidenes morgen.

- Vår første bil var en Volvo F85, men etter hvert som vi fortsatte med transport var det bare MAN vi handlet. Forholdsvis tilfeldig, men vi er veldig fornøyd med MAN. Min bror Idar, som har hovedansvaret for bilparken, er godt kjent med MAN og forhandleren i Stavanger etter 25 års samarbeid, konkluderer han.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141