Gebyr på 75.000 kroner

Overlastgebyr, brakk opp hjullås, og flere brudd på kjøre- og hviletid. Dette er noe av hva som har skjedd siste transportdøgn.

Det ble en dyr tur for denne karen. 75.500 kroner lød overlastgebyret på.
Det ble en dyr tur for denne karen. 75.500 kroner lød overlastgebyret på. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

Føreren av denne mobilkranen fikk med et overlastgebyr på 75500 kroner. E6 ved Langstranda nord for Narvik er nemlig ikke omfattet av mobilkranvegnettet.

Det melder Statens vegvesen på twitter.

Samtidig har vi samlet noen av døgnets hendelser under:

  • Kontroll Neiden/Kirkenes i går medførte to kjøreforbud på dekk, 10 gebyr, to med overlast, ett beltegebyr og en med utgått førerett.
  • Ved Notodden ble en sjåfør stanset med meget alvorlige brudd på kjøre- og hviletidsbestemmelsene.
  • På Husum ble det sent i går delt ut 10 kjøreforbud. Samtidig ble det på Ørje stanset en polsk sjåfør med 5,6 tonn overlast og 14 sommerdekk. Til gjengjeld hadde han ingen kjettinger med seg.

Vi tar dessuten med saken om et vogntog som kom kjørende med store skader i fronten. Det ble stanset i forgårs og fikk hjullås. Natt til i går klarte dog sjåføren å bryte av hjullåsen og stakk med vogntoget. Han kom seg et stykke avgårde, men ble heldigvis tilslutt stanset ved Uddevalla i Sverige av svensk politi.

Bildet av denne DAF´en har gått rundt de siste dagene. Etter at føreren ble stanset, brøt han opp hjullåsen natt til i går og stakk av. Han er nå stanset i Sverige.
Bildet av denne DAF´en har gått rundt de siste dagene. Etter at føreren ble stanset, brøt han opp hjullåsen natt til i går og stakk av. Han er nå stanset i Sverige. Foto: Statens vegvesen

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2016, og sist oppdatert 06/04 2017