Girtekas mål: 10.000 lastebiler og 20.000 sjåfører innen 2021

Nå åpner transport- og logistikkgiganten ny base i Polen

Girteka åpner ny base i Polen. Plasseringen i Poznan er strategisk i forhold til motorveien A2 og den tyske grensen.
Girteka åpner ny base i Polen. Plasseringen i Poznan er strategisk i forhold til motorveien A2 og den tyske grensen. Foto: Girteka
Publisert Oppdatert

Transportgiganten Girteka fortsetter å storjafse av transportmarkedet.

I dag kom meldingen om at de posisjonerer seg ytterligere på det europeiske markedet. Girteka har nemlig åpnet en ny transportbase i Polen. - Vi planlegger å registrere mer enn 300 biler i Poznan i år. Samtidig vil vi ha omkring 750 sjåfører på plass, forteller Donatas Načajus i Girteka.

Da tungt.no møtte Girtekas Kristian Kaas Mortensen i fjor, ble vi fortalt at Girteka i snitt øker flåten med tre nye biler - hver dag. I tillegg til utskiftningen. På tampen av fjoråret kjøpte de 1500 nye DAF XF.

Girteka har nå mer enn 5600 lastebiler, 5800 trailere og 14000 ansatte. I 2018 vokste de på seg tittelen som Litauens største arbeidsgiver.

Bruktbilselgeren Girteka

Når volumene er så store, blir også prisene betraktelig lavere enn hva hvermannsen får til. Dermed kan de også frakte for lavere priser.

I forfjor handlet Girteka mer Volvo i ett kjøp enn det totalt ble solgt i Norge i løpet av et helt år.

Derfor vil også Girteka få svært gode priser for bilene når de selges brukt. Da vi spurte Kaas Mortensen om bruktbilsalget var en inntekskilde, svarte han:

- Det rette svaret er at vi tjener gode penger på alt vi gjør.