Girteka på Hitra-møte nå

- Skal bli minst like gode som norske transportører, og utfordrer samtidig transportkjøperne, sier Roar Melum i NLF.

Girteka har hele 2900 lastebiler i stallen. I Norge er de store på bl.a. fisketransport.
Girteka har hele 2900 lastebiler i stallen. I Norge er de store på bl.a. fisketransport. Foto: Svein-Ove Arnesen
Sist oppdatert

Fredag 13. november kl. 10.00 går det et stort veg- og transportmøte av stabelen på Hitra.

Det er Staten vegvesen som er initiativtaker til dialogmøtet, som samler både politikere, transportører og ikke minst laksenæringen. Bla. skal det informeres om hvilket vedlikeholdsnivå man kan forvente i regionen i vinter.

Girteka kommer

Men i tillegg ventes det kraftige utspill fra en annen stor aktør.

- Så vidt jeg skjønner kommer Girtekas kommunikasjonsdirektør til å redegjøre for hvilke tiltak og forbedringer de har gjort for å møte norske myndigheters og transportkjøperes krav til vintertransport, sier Roar Melum i NLF mens han er på vei inn i møtet.

Melum er samtidig imponert over den innsatsen Girteka har lagt for dagen i det siste, både når det gjelder dekk, annen vinterutrustning og skolering av sjåførene.

- De har langt på vei lovet å møte oss på prinsippene vi jobber etter i «Transportsvanen» (et kvalitetssystem for transport – red. anm), sier Melum. Og da legger de listen høyt.

Utfordrer laksenæringen

- Men i tillegg gjør de noe virkelig skal ha ros for. Jeg tror de i dag kommer til å utfordre kundene sine, altså laksenæringen, på å legge til rette for ansvarlig transport. Ikke minst tidsvinduet for fremføring av lasten.

Tungt kommer tilbake med mer. Er du på møtet eller har informasjon om det som skjer i regionen, tips oss gjerne på [email protected]

Roar Melum er NLFs regionssjef i Trøndelag.
Roar Melum er NLFs regionssjef i Trøndelag. Foto: NLF

Denne saken ble første gang publisert 13/11 2015, og sist oppdatert 06/04 2017