Gasellesesongen i DN har startet, godstransporten er med

Oslo Roadekspress AS topper foreløpig listen. Mest omdiskutert er kanskje VT Gruppen AS. Men vi har også sans for «Midt i veien Transport AS». Se oversikt så langt.

Tom Wilhelmsen AS er nummer to på listen av rangerte DN-gaseller i Akershus innen godstransport. Wilhelmsen er kanskje best kjent for å ha bygget opp Tomwil Miljø og solgt det. Nå er han altså godt på vei med ny stor virksomhet.
Tom Wilhelmsen AS er nummer to på listen av rangerte DN-gaseller i Akershus innen godstransport. Wilhelmsen er kanskje best kjent for å ha bygget opp Tomwil Miljø og solgt det. Nå er han altså godt på vei med ny stor virksomhet. Foto: Bedriftens hjemmeside
Sist oppdatert

Transportbransjen i Norge er sterkere enn mange liker å hevde – også godstransport på vei.

Vel har vi påpekt at marginene er smalere nå enn på lenge (se lenkesamling under), men både fraværet av høye konkurstall og mengden av bedrifter med vekst og inntjening tyder på det man kan kalle en underliggende soliditet i svært mange transportsegmenter.

Gasellesesongen utover

Dagen Næringslivs årlige «gasellesesong» er kanskje den kraftigste synliggjøringen av det vitale norske næringslivet – som godstransporten selvsagt er en del av. Såkalte Gaseller er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter.

Nå skal det sies at det er sjelden vi ser transportvirksomheter helt i toppen, men andelen fra godstransport er definitivt ikke til å være flau over.

Dagens Næringsliv presenterer gasellene fylkesvis (og med fine lokale arrangementer), i perioden fra nå og frem til 5. desember (Oslo)

Eller det vil si: Næringslivet på Svalbard presenterer på julaften!

Foreløpig er det kun Akershus og Østfold fylker som er presentert, men allerede her finner vi 27 gasellebedrifter fra godstransporten.

Akershuslisten klar og interessant

Klart flest finner vi i Akershus. Av totalt 409 gasellebedrifter, er 23 fra godstransport.

Øverst på listen av disse finner vi altså Oslo Roadexpress AS, fra Hagan i Nittedal. Selskapet ble etablert i 2014, og omsetter i dag for 6,7 millioner etter en bratt omsetningsvekst på disse årene

Det samme gjelder for bedrift nummer 10 på listen, som også ble stiftet i 2014. Fast lesere vet at jeg digger gode navn, så derfor er Midt i veien Transportservice AS fremhevet av meg for sitt passe tøffe i trynet navnevalg.

Kan hende mest omdiskuterte selskap på listen er Jonny Engers VT Gruppen AS, som har datterselskapene Veitransport AS, Akershus Tungbilservice AS og Østkran AS.

VT Gruppen fikk seg som kjent en nesestyver i 2016 med Veireno-saken, både i media og på resultat, men har tatt seg inn til 2017-tallene med et imponerende overskudd. Og det er kanskje greit å vite når de tre datterselskapene alle skilter med en heller tynn bunnlinje.

Topp 10 med Vlantana

Topp 10-listen for godstransport i Akershus har imidlertid stor variasjon i omsetning Størst er Vlantana, med 242 millioner kroner. Minst er Transline med 5,7 millioner kroner.

Topp 10 godstransport på vei i Akershus fra Dagens Næringslivs gaselleliste er:

  1. Oslo Roadexpress AS
  2. Tom Wilhelmsen AS
  3. VT Gruppen AS
  4. Romerike Brensel AS
  5. SLT AS
  6. Transline AS
  7. Vlantana Norge AS
  8. Kristensen & Bue Transport AS
  9. Delex AS
  10. Midt i veien Transportservice AS

Så følg med – om DN tillater, kommer vi tilbake med flere gaseller.