Hadde demontert bremsene

- Her har sjåføren lagt jobb i å ta tingene fra hverandre istedet for å reparere.

Bremsene på tralla var borte. Det er faktisk gjort jobb i å demontere, istedet for å reparere bremsene.
Bremsene på tralla var borte. Det er faktisk gjort jobb i å demontere, istedet for å reparere bremsene. Foto: Statens vegvesen
Sist oppdatert

- Det hører heldigvis til sjeldenhetene. Men i dag stoppet vi altså en sjåfør som rett og slett hadde gjort en innsats for å demontere bremsene på tralla. Det forteller Øyvind Grotterød ved Statens vegvesen på Svinesund til tungt.no.

Det var på torsdag morgen at kontrollørene nesten fikk hakeslipp da de sjekket et utenlandsk-registrert vogntog. Ikke hadde det vinterdekk eller kjetting. Men det verste var at det overhodet ikke fantes bremser på tralla - de var demonterte.

- Vår kontrollør så at den hadde en luftlekkasje. Dermed tok vi en bremsetest på vogntoget. Trekkvogna var bra, men ingen av bremsene fungerte på tralla som veide omkring 12 tonn.

- At noen kan kjøre med dårlige bremser i god tro, er en ting. Men her har man altså lagt jobb i å fysisk fjerne bremsene og henge opp slangene, forteller Grotterød hoderystende. Det gjør det hele så mye verre, mener han.

Den polske sjåføren har innrømmet at han kjente til dette og er anmeldt for forholdene. Til vegvesenet har han fortalt at han demonterte bremsene "lenger nede i Europa."

Denne saken ble første gang publisert 09/12 2016, og sist oppdatert 06/04 2017