Hardanger Transport AS gjenoppstår

Etter å ha blitt kjøpt opp av Suldal Transport for en del år siden, forsvant de røde vogntogene fra Odda i Hardanger fra norske veier. Nå er de tilbake.

Foto: Mette Korssund Velure
Foto: Mette Korssund Velure
Sist oppdatert

Ifølge daglig leder, Svein Petter Garberg, var det gamle kunder som oppfordret ham til å starte på nytt med langtransport. Garberg-familien har de senere årene satset lokalt på kran- og tippbiler.

Svein Petter Garberg ble blant annet oppfordret til å gi inn anbud på innlandskjøringen for Boliden, en tradisjonsrik sinkfabrikk i Odda, et anbud han vant. Siden bestilte han to nye semier.

Nå er den første av dem på veien og responsen lar ikke vente på seg. - Dette er jo et navn folk husker og som klinger godt, innrømmer Garberg. Han har hatt hele familien med seg i denne prosessen og det var sønnen Espen som mente det nye selskapet burde ta tilbake navnet Hardanger Transport.

Svein Petter Garberg har vært med helt siden starten på 80-tallet, da Hardanger Frakt oppsto. Da dette selskapet ble slått konkurs, startet han Hardanger Transport sammen med tre andre, som han etter hvert kjøpte ut. Dagens utgave av Hardanger Transport AS er en ren familiebedrift.