23948sdkhjf

- Hele høyresiden var blindsone

Mistet speil og lys. Men sjåføren fortsatte frem til vegvesenet stoppet ham.

Twittermeldinger fra statens vegvesen viser høy kontrollaktivitet den siste tiden. Spesielt i nord er det lagt inn store ressurser på kontroll av tungbiler.

Men det stoppes da biler andre plasser også. Torsdag ble denne bilen stanset av en patrulje fra Statens vegvesen etter tips fra publikum. Den ble stanset i Sunnfjord.

Det er ikke den samme bilen som møtte tunnelveggen, men fortsatte. Selv om likhetstrekkene er tilstede.

Både trekkbil og henger hadde store skader etter møte med en fjellvegg. Blant annet var speilene borte på høyresiden. Hele siden blir dermed en eneste stor blindsone for sjåføren. Lys var også borte.

- Tralla har også vært innom fjellet nede på høyre hjørne. Lasten på 27 tonn har bøyd fremveggen med 20-25 cm målt øverst på framveggen, så her har det vært store krefter i sving. Det forteller Geir Leon Hetle ved Førde trafikkstasjon til tungt.no.

Dekkene var brukbare på trekkvognen. På tralla er dekkene merket med M+S, men de er nok ikke veldig godt egnet på glatt føre, forteller han.

Til kontrollørene oppga sjåføren at han var blitt beordret av sjefen sin til å kjøre hjem til Estland med laste og for reparasjon. - Det hører vi ofte, men dette er ikke noe vi har grunnlag for å bedømme, avslutter Hetle.

NRK har skrevet en artikkel om saken der sjåførens historie kommer frem. Han vil si opp jobben og forteller om trekk i lønn, primus, hermetikk og om hvordan kona skal ha skrapt sammen sparepenger for å få mannen sin hjem. Artikkelen kan du lese på NRK her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078