Her blir det storkontroller denne uka

…. og det hjelper ikke å smyge seg bort på omkjøringsveiene

Vegvesenet utvider kontrollene mange plasser denne uka.
Vegvesenet utvider kontrollene mange plasser denne uka. Foto: Svein-Ove Arnesen
Publisert Oppdatert

Den siste tiden har det vært mange kontroller av dekk på lastebiler. Kontrollene har vært ekstra intensivert i nord, men denne uken varsler vegvesenet ekstrainnsatser også andre plasser.

Fra i dag, mandag klokken 08.00 vil nesten 50 kontrollører fra vegvesenet gjennomføre kontroller av tunge kjøretøy på E6, E16, Rv 3, Rv 7 og Rv 52.

- Vi gjennomfører kontroller på disse stedene hele året igjennom, men denne uka bemanner vi opp for å kunne gjøre en ekstra innsats. Vi vil ha ekstra fokus på dekk og dekkutrustning og bremser, sier fagleder Martin Børresen i Statens vegvesen.

Hvorfor annonsere hvor kontrollene vil foregå? tenker du kanskje. Er ikke det "høl i hue"? Som oftest vil de naturligvis ikke fortelle i forkant av kontrollene nøyaktig hvor de skal stå, men fra tid til annen velger de å gjøre det allikevel. Det handler om den almenpreventive virkningen ute blant folk.

Kontrollene denne uka blir i første rekke gjennomført på kontrollstasjonene på Otta, Kalplassen, Bergerønningen og Gol.

Og tror du nå at det bare er å unngå disse plassene, må du tro om igjen. Vegvesenet har erfaring med å hente inn biler som forsøker å unngå kontroller ved å bruke omkjøringsveier. Så også denne gang. Det vil nemlig bli kjørt patruljer for å kontrollere kjøretøy som benytter seg av omkjøringsveier.